avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul ...

Racordare apa SI canalizare obligatorie?

Buna ziua,

Sunt in procesul constructiei casei.
Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi spun ca pot doar APA si CANALIZARE.
Nu ar fi asta o problema, dar reteaua de apa si cea de canalizare sunt pe alta strada (pe strada pe care sunt eu nu exista nici apa, nici canalizare). Retelele sunt la aproximativ 300 ml de mine. Pentru o extindere de 300 ml canalizare, costurile sunt enorme pentru a fi suportate de o singura persoana. Extinderea doar pentru apa, e mai accesibila.

Intrebarea mea este: Este legal sa nu mi se dea aviz de racordare doar pentru apa si sa ma oblige sa fac o extindere asa de mare la canalizare?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:52, 25 Octombrie 2021
Daca veti consuma apa, veti evacua obligatoriu si ape menajere. Unde, daca nu aveti racord la canalizare ?
Retelele pe strada dvs. ar trebui sa intre in costurile primariei de care apartineti. Vedeti planul la primarie pentru extindere retele.
In autorizatia de constructie se specifica "Amplasare bazin vidanjabil din P.V.C., bransamente si racorduri utilitati urbane". Deci fosa septica, sau daca e nevoie, pot amplasa o statie de epurare. Costurile sunt categoric mai mici fata de 300 ML de canalizare cu 8 camine cu rupere de panta.

Primaria nu are in plan in momentul de fata o asemenea extindere a retelei de canalizare (am fost deja de am discutat).
Deci intrebarea mea e atata timp cat nu exista retea de canalizare pe strada mea (doar pe strada din care se face bransamentul), este legal sa fiu obligat sa fac extinderea de canalizare?

Conform legii:
"Art. 31. Pct ( 14 ) Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate, dacă aceștia nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural."

In autorizatie scrie - ... si racorduri utilitati urbane. La fosa septica, vidanja colecteaa doar solidul, deci limpedele se evacueaza undeva ... unde ?! Raspuns corect la canalizarea menajera sau in conditiile legii - .... stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.
Ca sa puteti construi trebuie sa decideti singur in ce investiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)
Conditionare autorizatie de constructie Sebilica73 Sebilica73 Buna ziua, pt obtinerea autorizatiei de constructie locuinta unifamiliala pot fi conditionat de racordarea locuintei la apa/canal, chiar daca eu nu doresc ... (vezi toată discuția)
Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)