avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ALIPIRE/DEZLIPIRE Buna seara! Nu ma pricep, de asta si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ALIPIRE/DEZLIPIRE Buna seara! Nu ma pricep, de asta si intreb, ...

ALIPIRE/DEZLIPIRE

Buna seara! Nu ma pricep, de asta si intreb, un teren dezlipit in 2 loturi (fiecare cu o casa pe el) dezlipit in 2017, se mai poate alipi la loc? Ideea e ca proprietarul a donat fiului un lot cu act de donatie atunci si anul acesta a murit. Si automat ii ramane mostenire. Acum oficial e proprietarul celor doua loturi dezmembrate si vrea sa le alipeasca la loc. Iti permite legea sa dezlipesti ceva si apoi sa il alipesti la loc?
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
Mz11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mz11 , utilizator 02:12, 29 Octombrie 2020
Da, se poate.
se poate. S-au dezlipit cat aveau un proprietar si se alipesc cand au alt proprietar, nu e unul care se joaca de-a lipitul si dezlipitul.
Dar intreb, nu e mai util sa lasa asa ? poate in timp va vrea sa vanda, eu zic s amai stea.
interesant ceea ce ati spus, sa inteleg ca fostul proprietar care a decedat, daca vreodata voia sa alipeasca inapoi ce a dezlipit, nu putea?
Referitor la intrebarea dvs, noul proprietar nu are interes sa vanda, ci sa lase si el la randul lui celor doi descendenti ai sai. Sunt unicele locuinte ale familiei.

gi-jane2 a scris:

se poate. S-au dezlipit cat aveau un proprietar si se alipesc cand au alt proprietar, nu e unul care se joaca de-a lipitul si dezlipitul.
Dar intreb, nu e mai util sa lasa asa ? poate in timp va vrea sa vanda, eu zic s amai stea.

multumesc!

raluk0207 a scris:

Da, se poate.

Alipirile si dezmembrarile sunt posibile doar daca imobilele apartin aceluiasi proprietar.
In momentul de fata, cele doua loturi se pot alipi, rezultand un imobil mai mare, dar daca in perspectiva fiul va dori sa vanda o portiune sau sa faca acte propriilor copii? Atunci va trebui iar sa il dezmembreze

Alte discuții în legătură

Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Partajare pamant lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Am un teren de 5000mp pe care doresc sa-l impart in bucati de 500mp si apoi sa-l vand. Ce etape sunt necesare pentru acest demers? Multumesc (vezi toată discuția)
Extindere ipoteca prin accesiune-art. 2.355 ncc babysee babysee Poate fi considerata accesiune in temeiul art. 2355 din NCC [b]alipirea a doua terenuri apartinand aceluiasi proprietar[/b]? Dilema mea apare in masura in care ... (vezi toată discuția)