avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!În 2010 am primit o amenda pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!În 2010 am primit o amenda pentru lipsa unui sistem ...

Buna ziua!În 2010 am primit o amenda pentru lipsa unui sistem de alarma omologat ,la un chioșc pe care îl aveam .In 2011 am achitat o parte din suma si după aceea am uitat de ea.In data de 27.10.2020 am primit o înștiințare de plata pentru suma rămasă. As dori sa știu dacă amenda respectiva s-a prescris ,sau nu,avand în vedere ca au trecut 9 ani de la ultima plata ,respectiv înștiințare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 28 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca este prescrisa, intrucat ati platit o parte din amenda.

C.proc.fisc
Art. 217. - Întreruperea termenului de prescripție
Termenul de prescripție prevăzut la art. 215 se întrerupe:
......
b) pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de plată a obligației prevăzute în titlul executoriu ori a recunoașterii în orice alt mod a datoriei;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda titima titima O amenda de circulatie din 2007 nu ar fi trebuit prescrisa? De ce ma blocheaza la impozit? (vezi toată discuția)
Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)
Titlul executoriu pentru obligatiile fiscale accesorii intrerupe prescriptia titlului executoriu pentru obligatiile fiscale principale? olivia.neacsu olivia.neacsu Buna seara, Anul trecut am depus declaratia unica pentru venituri din chirii, si ca urmare a neplatii mi s-a emis un titlu executoriu pentru creante fiscale ... (vezi toată discuția)