avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor la OUG 147/2020: daca eu lucrez in sistemul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor la OUG 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar ...

Referitor la OUG 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar si sotul realizeaza venituri impozabile sin activitati independente, pot beneficia de o majorare de 75% din salariul de baza in baza articolului 4 din ordonanta sus-mentionata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 29 Octombrie 2020
Da, puteti solicita asa ceva.
eu am solicitat si mi s-a comunicat ca pentru a beneficia de acest drept trebuie ca ambii parinti sa lucreze in sistemul sanitar/mai/mapn/penitenciar etc. consider o aberatie acest lucru intrucat in starea de urgenta am beneficiat de acest drept si acum nu ma mai incadrez in conditiile in care nu s-a schimbat nimic. Am si hotararile de la Comitetul pentru situatii de urgenta in care este mentionat faptul ca sunt suspendate cursurile si prescolarii isi desfasoara activitatea in mediul on-line. In plus, sotul are un PFA si nu are angajator caruia sa ii solicite zile libere.....
Legea mentioneaza ca, in cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile apărare, ordine publică și securitate națională, penitenciare și unitățile sanitare publice, doar unul dintre aceștia are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite...
Bun! Asta stiu! Si in situația în care doar unul lucreaza in domeniile menționate?
In situatia in care numai unul dintre parinti lucreaza in domeniile mentionate , reiese ca nu va beneficia de asa ceva.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art ... larisavisan83 larisavisan83 Buna ziua! Mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art 4 alin 3 din OUG 147/2020 se acorda unuia dintre parinti, numai daca ambii parinti lucreaza ... (vezi toată discuția)
Interpretare oug 147/2020 referitor la concediul medical. buna ziua. În cazul in care, atat ... 010101 010101 Interpretare OUG 147/2020 Buna ziua. În cazul in care, atat eu cat si soțul am fost in concediu medical (eu am fost aproape o lună din cauza covid, iar el ... (vezi toată discuția)
oug 147/2020- zile libere plătite, 75% Derek88 Derek88 Referitor la Oug 147/2020, promulgata azi de către Președinte. Caz concret, eu sunt militar și nu pot beneficia de zile libere plătite, iar soția ... (vezi toată discuția)