Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Au început detasarile la Spitalul ROL 2 unde se ...

Bună seara! Au început detasarile la Spitalul ROL 2 unde se lucreaza cu persoanele pozitive (covid). Am un copilaș de aproape 4ani pe care il cresc singura. Pot fi detasata in acest caz? Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 3 Noiembrie 2020
Potrivit Codului Muncii, salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai în mod exceptional si pentru motive personale temeinice.

De asemenea, conform Legii 136/2020, ordinul de detașare emis poate fi atacat în termenul legal la instanța de contencios administrativ competentă.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul imi refuza sporul de covid si/sau sporul de detasare ... adi.h adi.h Angajatorul imi refuza sporul de covid si/sau sporul de detasare Sunt medic rezident, Lucrez cu pacienti covid si am pontajul de la spitalul unde m-am ... (vezi toată discuția)
Re-detasare jaab jaab Buna ziua, ma confrunt cu o noua problema si nu stiu cum sa procedez. Imi expira perioada de un an de cand am am fost detasat si angajatorul vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Detasarea - obligotorie? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spune-ti si mie daca pot refuza detasarea propusa de angajatorul meu la o alta societate, in conditiile in care nu am fost intrebata ... (vezi toată discuția)