avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la ...

Buna seara.
Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la o scara o coloana de apa calda si rece pe un tronson. Administratorul a repartizat cheltuiala la toata scara conform unei hotarari a Adunarii generale in care se s-a votat ca reparatiile se suporta de fiecare scara in parte. Un locatar de pe scara respectiva invoca art 49 din legea 196/2018 alin 4 solicitand ca reparatia sa fie distribuita numai la apartamentele la care s-au schimbat tevile. Va rog daca se poate sa imi spuneti in speta de fata cum trebuie procedat ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:46, 2 Mai 2024
Legal c/v inlocuire parte comuna se suporta de catre proprietarii care beneficiaza de instalatia respectiva
In speta respectiva se aplica art. 654 alin. 2 din codul civil, e vorba de proprietate comuna exclusiva.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
latka, moderator
Buna ziua. Revin sa va aduc la cunostinta raspunsul primit de la primarie. Absolut toti proprietarii vor participa la reparatiile partilor comune. Fara impartire pe scari ,tronsoane etc.
E o greseala, inseamna ca nici la primarie nu se cunosc legile. N-ar fi de mirare. Dupa logica asta, daca doar una dintre scari are interfon si trebuie reparat, atunci toti proprietarii din bloc participa la plata cheltuielilor de reparatie.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
latka, moderator
Cred ca la interfon se aplica art 654 alin.2 cod civil. La tevi se pare ca nu ....si din cate am cunsotinta marea majoritate a blocurilor isi impart repartiile pe scari .

Alte discuții în legătură

Cota parte cheltuieli bloc Adrianro2019 Adrianro2019 Cota Parte Cheltuieli Bloc Daca într-un bloc cu 4 scări la o scară se fac reparații, de orice natură, fie că sunt conducte, fie că este o ușă de la ... (vezi toată discuția)
Cine beneficiază de venituri din chirie spatiu comun bloc? calinn_g calinn_g Intr-o asociație de proprietari a unui bloc cu mai multe scari, veniturile din închirierea unui spațiu comun aferent unei singure scari (sa zicem un uscator ... (vezi toată discuția)
chiriasul sau proprietarul trebuie sa achite fondurile de rulment, investitii si reparatii? Bianca101 Bianca101 Buna ziua! Va rugam sa ne ajutati cu urmatoarea speta: Persoana juridica are contract de inchiriere a unui spatiu comercial (sediu social si punct de lucru) ... (vezi toată discuția)