avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașul nu dorește sa elibereze apartamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașul nu dorește sa elibereze apartamentul

Buna seara,

Am o problema cu chiriașul și as vrea un sfat de la dumneavoastră, situația este in felul următor:
In luna Aprilie am închiriat apartamentul către o familie cu 3 copii, făcând un contract de mâna.
In luna Iulie nu a mai achitat chiria și utilitățile deoarece a venit pandemia și după o cearta am semnat un act prin email in care el zice ca pleacă in 3 Septembrie.
Între timp a ajuns cu facturile la zi, cu plata chiriei, însă din Septembrie nu mai dorește sa plece... și noi vrem sa scoatem acest apartament la vânzare.
I-am propus varianta sa îl lăsam acolo și când se va vinde apartamentul sa aibă 30 zile la dispoziție sa plece, însă nu vrea.
Am discutat cu un avocat și a zis ca actul semnat de către el in care zice ca eliberează in 3 Septembrie are alta semnătura decât in contractul inițial și as pierde procesul dacă l-as da in judecată.
I-am făcut notificare prin executor și i-am zis ca in 15 zile sa părăsească apartamentul.
El are contract pana in 1 Aprilie 2021.
Avem vreo șansa de câștig in instanța sa îl evacuăm? având in vedere ca in contract e stipulat ca prin acordul ambelor părți se poate încheia contractul, ceea ce am și făcut prin acel act pe email(el mi-a trimis actul semnat pe whatsap)
Mulțumesc
Buna ziua,

Dovada acordului de reziliere poate fi dovedit prin orice mijloc de proba, inclusiv martori, mesaje care ar fi insotit acordul scris care poarta acea semnatura. In ceea ce priveste acordul scris, chiriasul se poate inscrie in fals si astfel sa excluda de la probatorii acel acord daca se va dovedi prin expertiza ca semnatura nu ii apartine. Cu toate acestea, acordul chiar nesemnat poate fi apreciat de instanta ca reprezentand vointa chiriasului de vreme ce acesta l-a trimis voluntar de pe numarul sau de tel. Asadar depinde foarte mult daca si cum chiriasul va stii sa se apere intr-un eventual proces de evacuare. In lipsa dovedirii acordului de reziliere, avand in vedere ca inchirierea expira in 2021, , nu puteti decat sa reziliati si ulterior evacuati pentru nerespectarea vreunei obligatii contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicit sfat evacuare chirias Nickbbu Nickbbu As avea nevoie de un sfat in urmatoarea situatie. Sunt proprietarul unui apartament achizitionat prin credit in anul 2010. Tot de atunci l-am inchiriat unei ... (vezi toată discuția)
Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat apartament pana in luna iunie 2024. ... camelian camelian Apartament inchiriat Am inchiriat apart pana in luna iunie 2024. Chiriasii platesc taxele la timp, dar limbajul lor fata de mine lasa mult de dorit. ... (vezi toată discuția)