avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa Canal Ilfov anulare abuziva contracte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa Canal Ilfov anulare abuziva contracte

Buna ziua
Este posibil ca Apa Canal Ilfov sa anuleze/rezilieze contractul individual de furnizare a apei doar pentru ca asa vrea? In conditiile in care contractul s-a desfasurat timp de 2 ani si in el nu exista vreo clauza prin care il pot rezilia in afara de neplata facturilor, multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:29, 10 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea e una, rezilierea e alta. Ce au invocat? Ce temei?

johnybravo a scris:

Buna ziua
Este posibil ca Apa Canal Ilfov sa anuleze/rezilieze contractul individual de furnizare a apei doar pentru ca asa vrea? In conditiile in care contractul s-a desfasurat timp de 2 ani si in el nu exista vreo clauza prin care il pot rezilia in afara de neplata facturilor, multumesc.

Au invocat ca bransamentul a fost facut printr-un contor ce apartinea de dezvoltatorul imobiliar si ca ei nu au stiut acest lucru, desi este imposibil ceea ce sustin din cauza ca pe toata strada au facturat consumul individual plus un consum cota parte din diferenta intre contorul principal si cele individuale. In contractele individuale nu este mentionata nicaieri vreo legatura cu contractul dezvoltatorului. Mai mult decat atat cred ca este vorba de o intelegere intre dezvoltator si persoane din conducerea ACI pentru ca acesta sa isi vanda imobilele ca si cum ar fi bransate individual, acum se mai construieste pe o strada paralela si este aceeasi situatie pana se vand toate casele au contracte individuale urmand probabil ca apoi sa se aplice aceeasi schema si sa anuleze contractele pentru a impune un contract comun. ACI considera ca este condominiu, desi prorietatile sunt individuale, nu exista Carte Funciara Comuna, exista intradevar un drum de acces privat, dar pe care nu sunt constructii, accesul este liber, nefiind probleme cu ceilalti furnizori de utilitati: gaze, curent electric, cablu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Altfel spus, ei invocă nulitatea contractului cu dumneavoastră pe motiv că nu este al lor contorul de apă? Nu știu sincer dacă doar ACI au această posibilitate de a instala contor de măsurare, însă ce știu sigur este că are voie oricine, decât persoane autorizate. Nu știu dacă dezvoltatorul imobilului a asigurat aceasta și sugerez să-l includeți și pe el în discuția cu ACI, având în vedere că de la dezvoltator ați achiziționat imobilul și toate aceste vicii trebuie remediate de el. Așa văd această poveste acum.
Contorul individual a fost pus in functiune, sigilat de ACI si am si platit taxa de bransare individuala, iar contorul de la intrarea pe strada este al ACI, aici este ciudatenia... practic ei sunt stat in stat. Au venit cu amenintarea ca sisteaza apa daca nu semnam conventii si contorul pricipal sa fie preluat de un locatar, pentru ca nu exista asociatie si nici nu se va face, fiind separati cu absolut totul, mai putin apa in aceste conditii. Propunerea lor fiind iarasi ilegala pentru ca daca tinem cont de legea invocata de ei 196/2018 care presupune existenta unui condominiu, nu au voie sa incheie contract decat cu asociatia... este o situatie tare ciudata ,
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este singura firma de acest gen, care face astfel de porcarii. Mai stiu si alt furnizor de acest gen. Ideea lor e sa forteze proprietarii sa accepte astfel de aberatii, pentru a avea ei mai putina bataie de cap. Conform legii 241/2006 intretinerea si verificarea metrologica a apometrelor, in cazul proprietatii individuale, le apartine. Prin urmare inventeaza un condominiu, ca sa minimizeze costurile lor de intretinere. Practic au in grija si o retea de conducte. De ce sa-si mai bata capul. Se bazeaza pe faptul ca sunt unic furnizor in zona.
In astfel de cazuri nu va ramine decit sa apelati la un avocat, pentru a va judeca cu ei. Nu sriu sigur daca va ajuta, puteti incerca si la ANRSC cu o petitie, dar dureaza oricum pina sa va raspunda si ar trebui sa faca mai multi asta:
[ link extern ] /
Legea 241/2006 :
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Consum pausal impus de furnizor la bloc fără apometru general justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc a avut contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Canal Ilfov). Furnizorul X care era și dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)