avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa Canal Ilfov anulare abuziva contracte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa Canal Ilfov anulare abuziva contracte

Buna ziua
Este posibil ca Apa Canal Ilfov sa anuleze/rezilieze contractul individual de furnizare a apei doar pentru ca asa vrea? In conditiile in care contractul s-a desfasurat timp de 2 ani si in el nu exista vreo clauza prin care il pot rezilia in afara de neplata facturilor, multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:29, 10 Noiembrie 2020
Multumesc pentru sfat, cred ca, din pacate, varianta cu un avocat pare singura care poate de rezultate
Din legea 241/2006 :
Articolul 28
(1) Are calitatea de utilizator individual al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare orice persoană fizică sau juridică ce deține, în calitate de proprietar ori cu drept de folosință dat de proprietar, un imobil având branșament propriu de apă potabilă sau racord propriu de canalizare și care beneficiază de serviciile operatorului pe bază de contract de furnizare/prestare încheiat în nume propriu.

Articolul 29
Dreptul de acces nediscriminatoriu și de utilizare a serviciului este garantat tuturor utilizatorilor, în condiții contractuale și cu respectarea prevederilor regulamentului serviciului și a programelor de reabilitare, extindere și modernizare a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare.

Articolul 30
(1) Raporturile juridice dintre operator și utilizatori, drepturile și obligațiile utilizatorilor, respectiv ale operatorului, se detaliază în regulamentul serviciului și în contractul de furnizare/prestare a serviciului.
(2) Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare trebuie să conțină prevederi referitoare la:
a) accesul la informațiile de interes public privind serviciul de alimentare cu apă și de canalizare;
b) condițiile de acces și de utilizare a serviciului, în funcție de caracteristicile sistemului de alimentare cu apă și de canalizare, de programele de reabilitare, extindere și modernizare a acestora și cu respectarea reglementărilor tehnice și comerciale specifice;
c) dreptul oricărui utilizator de a avea montat pe branșamentul care îl deservește, la limita de proprietate, un aparat de măsurare a consumului;
d) obligația consiliilor locale, a consiliilor județene, a Consiliului General al Municipiului București sau a asociațiilor de dezvoltare comunitară, după caz, ori a A.N.R.S.C. de a aduce la cunoștința publică deciziile cu privire la serviciul de alimentare cu apă și de canalizare.

Articolul 32
(1) Operatorii au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu își achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată a facturilor, prin debranșarea de la rețelele publice de distribuție a apei ori de la rețelele publice de canalizare, și să solicite recuperarea debitelor în instanță.
(2) Măsura debranșării de la rețeaua publică se poate lua numai în urma unei notificări prealabile adresate utilizatorului restant și se poate pune în aplicare după 5 zile lucrătoare de la data primirii acesteia; transmiterea se poate face prin curier sau prin scrisoare recomandată. Procedura de notificare se va considera îndeplinită și în cazul unui eventual refuz de primire a acesteia din partea utilizatorului.

Art. 33
(2) Operatorii au următoarele obligații față de utilizatorii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare:
a) să furnizeze/presteze serviciul de alimentare cu apă și de canalizare numai pe baza unui contract încheiat cu utilizatorii serviciului;
(cum pot obliga un utilizator sa incheie contract pentru apa consumata de mai multi ?!?)
b) să respecte prevederile contractuale;
c) să servească toți utilizatorii din aria de acoperire pentru care au fost autorizați, în condițiile prevederilor regulamentului serviciului;
d) să respecte indicatorii de performanță aprobați de autoritățile administrației publice locale prin hotărârile de dare în administrare, respectiv din contractele de delegare a gestiunii serviciului;
e) să furnizeze autorităților administrației publice locale și A.N.R.S.C. informațiile solicitate și să asigure accesul la toate informațiile necesare verificării și evaluării funcționării și dezvoltării serviciului, în conformitate cu clauzele contractului de delegare și cu prevederile legale în vigoare;
f) să pună în aplicare metode performante de management, care să conducă la reducerea costurilor de operare, inclusiv prin aplicarea procedurilor concurențiale prevăzute de normele legale în vigoare pentru achizițiile de lucrări, bunuri și servicii;
g) să echipeze cu contoare branșamentele utilizatorilor în punctul de delimitare a instalațiilor, în termenele stabilite de consiliile locale în conformitate cu prevederile legale, dar nu mai târziu de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Daca acest operator nu este in cirdasie cu primaria, puteti face o reclamatie si la primarie, cea care l-a autorizat.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal impus de furnizor la bloc fără apometru general justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc a avut contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Canal Ilfov). Furnizorul X care era și dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de la un dezvoltător o casa. in curte suntem 6 ... Szekely Barna Szekely Barna Am cumpărat de la un dezvoltător o casa. In curte suntem 6 locatari. Parte comuna fiind accesul auto. Am făcut contrat individual la primărie ptr gunoi. ... (vezi toată discuția)