avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite ...

Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite in acest moment?

Ar ajuta la reducerea numărului de infectari sau la eradicarea virusului SARS-CoV-2?

Ma întreb daca nu ar fi mai bine sa mai existe o vreme divergente politice la nivel guvern-parlament pentru a exista un control intre puterile statului.
Poate ca, pana una alta, ar fi mai bine asa.

Cred ca se mai poate astepta 3-4 luni sau chiar 6 luni pana mai vedem cursul pandemiei.
Asa, ii vom putea judeca noi mai bine pe toți cei aflati in cursa politica și fiecare sa poata decide in cunoștință de cauza.

Eu unul as vrea sa vad intre puterea executiva si cea legislativa o lupta bazata pe valori si argumente.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:17, 7 Decembrie 2020
Luati exemplul din SUA in care nici macar asa, "la misto", nu s-a pus problema amanarii alegerilor. In rest, asta e politica. Ce, nu v-ati obisnuit?
Eu nu cred ca se poate pentru ca mandatul parlamentarilor expira si nu poate fi prelungit 6 luni.Sau credeti ca Parlamentul e un fel de Mare Adunare Nationala de pe vremuri,pusi acolo pe veci ?Am fi o tara fara legislativ,fara Parlament.
In SUA americanii au vrut alegeri in plina pandemie si au ieșit la vot în cel mai mare număr care a existat in SUA pana in prezent la alegerile prezidențiale.
Nu știu insa ce vor românii.

Mie imi pare foarte riscant daca nu se face vot on-line.
Insa, cei de la tara nu stiu cum ar putea vota on-line.

Mie imi pare si potrivit acum sa vad ce face fiecare pentru ca este bine sa existe și ceva cenzura.
Se poate gresi foarte ușor in ceea ce priveste masurile de restrictie pana la apariția vaccinului si pana la.administrarea acestuia populatiei.
Si daca din 10 masuri una este gresita si celelalte 8 sau 9 sunt bune nu este în regula.
Trebuie ca totul sa fie fara greseala deoarece nu avem timp de greșeli.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cat privește interesul poporului român eu cred ca ar fi bine ca puterea executiva sa rămână sa se lupte cu puterea legislativă in contextul pandemic si socio-economic actual.

Trebuie sa existe un echilibru timp de cateva luni intre cele doua puteri.Urmatoarele cateva luni sunt si extrem de importante mai ales ca ar urma sa vina și vaccinul împotriva Covid-19 si simpla venire a vaccinului nu va fi suficienta fara o administrare eficienta a acestuia.

, Medicii americani au rămas şocaţi. Vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de Pfizer, trebuie păstrat în condiţii foarte speciale"

[ link extern ]

Poporul are si el.dreptul sau si nu trebuie neapărat sa fie reprezentat in parlament mai inainte de a vedea cum se vor derula lucrurile.Poporul român are dreptul de a fi informat, acesta fiind un drept cetățenesc democratic.
Chiar dacă in ziua de astazi legitimitatea parlamentului este sub semnul întrebării in privinta partidelor din parlament, aceasta nu înseamnă ca nu ar trebui sa vedem cum se va manifesta fiecare partid prin reprezentanții săi in următoarea perioada de timp.
Doar asa alegătorii vor avea posibilitatea de a vota in cunoștință de cauza.

Daca am suportat PSD-ul timp de 30 de ani cred ca mai putem rezista cateva luni ca să putem menține un echilibru in aceasta perioada mai ales acum când este o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere, mai ales acum cand PSD poate deveni cu adevarat o unealta bună pentru păstrarea echilibrului puterilor in stat in interesul poporului român.
PSD-ul poate fi considerat un rau necesar in contextul pandemic si socio-economic actual.
Este una din rarele dati in care vad PSD-ul ca este un rau necesar.Ma refer la întreaga istorie PSD începând de la originile sale...
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat , parerea mea este ca gresiti , actualul parlament are legitimitate pentru ca a fost ales acum 4 ani , dar dupa 6 decembrie nu mai are . Mandatul acestuia poate fi prelungit cu maxim 3 luni , dar cu puteri restrinse , asa spune Constitutia , iar din martie incolo NU mai are posibilitatea sa functioneze . Chiar daca suntem intr-o situatie cu totul exceptionala , nu se poate incalca legea fundamentala , nu putem pune democratia intre paranteze . Alegatorii au avut posibilitatea sa se lumineze timp de 4 ani si sa dea un vot informat . Tot Constitutia spune ca Guvernul ( puterea executiva ) este emanatia Parlamentului , implicit a unei majoritati parlamentare , e impotriva firii ca cele doua sa se lupte . Cum poate un guvern - de dreapta , sa zicem -sa-si puna in aplicare prrogramul de guvernare ( program care ar trebui sa fie al majoritatii ) daca legislativul , majoritar de stanga - de pilda - da doar legi in concordanta cu viziunea lor politica ? Trebuie sa existe o coerenta , legislativul legifereaza si executivul pune in aplicare , daca se lupta intre ele nu poate iesi nimic bun , cel mai bun exemplu - legea carantinei , amputata pana a devenit atat de permisiva . Daca dvs. vedeti PSD-ul ca pe un factor de echilibru , cand nu fac altceva decat sa instige la nerespectarea oricarei reguli , si asta au facut sistematic de la inceputul pandemiei , atunci - marturisesc - eu am “ miopie “ .

Alte discuții în legătură

Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Coronavirsul existĂ sau totul este o minciunĂ la nivel mondial? ... hamarsold1985 hamarsold1985 CORONAVIRSUL EXISTĂ SAU TOTUL ESTE O MINCIUNĂ LA NIVEL MONDIAL? VOI CE CREDEȚI ? (vezi toată discuția)