avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract intretinere cu matusa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract intretinere cu matusa

Parintii mei au facut acum 9 ani un contract de intretinere cu o matusa, care nu are copii.
Ei locuies la 180km distanta si au convenit ca in momentul in care matusa nu va mai putea sa isi poarte de grija, ori sa o duca la ei, ori sa plateasca o doamna care sa aiba grija de matusa.
Intre timp, matusa a avut cateva operatii, situatii in care tatal meu a venit si a avut grija de ea sau a dus-o la ei acasa.
Anul trecut si anul asta, matusa l-a tot chemat pe tatal meu, pe motiv ca ea moare, dar de fapt avea doar o durere articulara, calmata cu un medicament.
Recent, a zis ca nu se mai descurca singura si ai mei au dus-o la ei, unde au avut grija de ea. La cateva zile dupa ce au dus-o la ei, matusa a vrut sa o duca inapoi acasa. Pe langa asta, nu o prea suporta pe mama mea. Cand au intrebat-o cine are grija de ea, a spus ca se descurca singura.
Acum, tatal meu a dus-o inapoi acasa, si la cateva zile l-a sunat sa vina inapoi. Acum spune ca va rezilia contractul in cazul in care tatal meu nu vine sa aiba grija de ea si refuza vehement sa platim o doamna sa aiba grija de ea.
Practic, ea vrea doar sa fie tatal meu prezent, sa ii faca de mancare si sa o serveasca. Tatal meu este pensionar, iar mama are loc de munca, deci varianta ca ei sa se mute este exclusa.
Poate rezilia contractul in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:05, 16 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
au convenit ca in momentul in care matusa nu va mai putea sa isi poarte de grija, ori sa o duca la ei, ori sa plateasca o doamna care sa aiba grija de matusa.

Au convenit in contract sau asa.. din vorbe ? daca doar au vorbit despre asta, matusa poate cere rezililerea contractului pt ca tata nu isi respecta obligatiile.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor ! de ceva timp familia mea se confrunta cu ... Georgiana077 Georgiana077 Buna ziua tuturor ! De ceva timp familia mea se confrunta cu o mare problema ! Bunica mea are dementa si necesita ingrijire ..Fiica ei desi are mutatie la ea ... (vezi toată discuția)
Sora bunicului meu mi-a donat o casă cu condiția s-o îngrijesc, obligație de care m-am achitat. acum fratele meu îmi spune că mă dă în judecată, poate ataca donația? crisaly17 crisaly17 Bună ziua! Povestea mea este următoarea: Mama mea a refăcut casa mătușii sale(sora bunicului),care nu avea alți moștenitori, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire, divort, copil minor mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Recasatorita de 4ani, cu copil 3ani, locuim impreuna in apartamentul soacrei actuale cu ceilalti 2 copii (din casatoria mea anterioara si ramasa vaduva timp de ... (vezi toată discuția)