avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca ...

Plata pensie alimentara.
Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa plateasca aproximativ 800lei. Cum se calculeaza aceasta suma daca tatal plateste rata apartamentului 1250 lei, intretinere 300 lei, facturi utilitati 300 lei.
Fara mancare,haine si sanatate tatal cheltuie 1850 lei. Se scad cheltuielile din salariul net?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:08, 19 Noiembrie 2020
Nu se scade nimic, achitati 1/4 din veniturile nete daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens!
In ipoteza in care nu exista o hotarare, incercati sa negociati cu mama minorului, poate consimte la achitarea unei sume mai mici.
Nu exista o hotarare. Cred ca trebuie sa existe o metoda prin care sa se scada creditul la casa. Cum procedeaza o persoana care are saraiul 2000 lei si creditul de 1500 lei. ?
Tatal este oaia negra in Romania. Mentalitatea comunista inca a ramas adanc inradacinata in legislatie.
credeti ca e problema copilul ca ta-su s-a indatorat de 1500 cand salariul lui e de 2000 si avea la data contractarii creditului, copil de crescut ? Nu, nu e.
daca aare saalriu 2000si credit de 1500, da 500 copilului si mai departe munceste in plus sa isi poata plati rata la banca.
sigur ca instanta tine cont de venituri , dar si de nevoile copilului.
Nu se scade nimic se plateste cuantumul stabilit din veniturile realizate.Dupa ce platiti pensia va faceti socoteli,chiar in cazul executarii silite DACA aveti 10 credite pensia de ntretinere are prioritate fiind executata cu prioritate si apoi alte debite
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Problema se pune altfel. Impreuna cu concubina au cumparat apartamentul in rate (desi avansul si toate ratele sun platite doar de tatal copilului). Concubina a fugit cu copilul si vrea sa iasa din contractul de creditare. In aceasta situatie tatal ramane cu apartamentul dar si cu rata.
Cand au contractat creditul erau doua salarii. Acum tatal va plati singur rata apartamentului. La acel apartament va avea dreptul (prin mostenire) si copilul.
Tatal nu ar vrea sa plateasca pensie alimentara deoarece concubina va utiliza banii pentru ea. Efectiv tatal ii va plati chiria concubibei (chiria apartamentului in care traieste cu alt barbat).
Nu este posibil sa cumpere cele necesare si sa le duca copilului sau sa ii plateasca gradinita, et?
Orice numai sa nu ajunga numerar in mana concubinei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)
Apartament monicamarcu monicamarcu Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare. Recent sotul meu a achizitionat un apartament prin credit ipotecar, pentru care eu sunt garant ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara cristina_lus cristina_lus Daca tatal are un salar 900 lei rata la banca de 200 pt un credit achizitionat nu mia de el in timpul casatoriei si mama un salar de 1600 dupa divort cat ... (vezi toată discuția)