avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie poprire
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie poprire

Buna ziua, am o intrebare legata de oug 181 / 2020, am o poprire pe pensie la un ifn si am vazut in oug-ul acesta ca sunt suspendate anumite executari silite, intra si aceasta categorie? Multumesc frumos!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
Edds, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:37, 22 Noiembrie 2020
Nu.
Multunesc, dar daca puteti sa ma lamuriti ce inseamna asta, legat tot de popririle pensiilor la oug acesta.

executorii judecătorești, pentru recuperarea creanțelor comerciale, inclusiv cele aferente contractelor de credit bancar învestite cu formulă executorie

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
Edds, utilizator
Ce ati citat dvs ,nu e terminat, lipseste actiunea..
In orice caz, ordinanta nu se refera la persoana fizica care nu are datorii catre stat.
Multtumesc, am sa las aici textul complet, din ce vad acolo ar face referire si la banci dar nu sunt sigur si de aceea intreb si aici:

Sunt avute în vedere popririle dispuse în baza titlurilor executorii emise/realizate de către:

– organul fiscal central, în vederea executării silite a creanțelor datorate bugetului general consolidat;

– organele fiscale locale, în vederea executării silite a creanțelor datorate bugetelor locale;

– casele teritoriale de pensii, în vederea recuperării creanțelor bugetare reprezentând debite provenite din prestații de asigurări sociale/alte drepturi prevăzute de legi speciale pentru care s-a luat măsura recuperării prin reținere/compensare;

– executorii judecătorești, pentru recuperarea creanțelor comerciale, inclusiv cele aferente contractelor de credit bancar învestite cu formulă executorie.

La data publicării OUG nr.181/2020 prestațiile aferente lunii noiembrie a.c. erau deja comunicate la plată, însă trebuie precizat că sumele reținute în luna noiembrie vor fi restituite odată cu plata drepturilor aferente lunii decembrie 2020.

Pentru aplicarea acestei măsuri nu este nevoie de cerere din partea beneficiarilor”, transmite Casa Națională de Pensii Publice.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
Edds, utilizator
Nu se refera la situația dvs, nu e vb de o creanta bugetara si nici nu sunteti agebt economic. O sa intelegeti daca o sa citit ordonanta din capat, in capat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea se mai aplica după instituirea stării de urgență Beatrice Bianca Beatrice Bianca Buna ziua! In data de 14 Februarie 2020, mi-a fost transmis ca am o poprire pe contul bancar. Având in vedere noile reglementări de după instituirea ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere datorie adi_68 adi_68 Speta ar fi aceasta: in 2006 s-a contractat un credit de nevoi personale pe o durata de 10 ani (suma aprox.18000 lei, cred). Ultima plata s-a facut in iunie ... (vezi toată discuția)
Ordinea popririlor pe salarii mumycs mumycs Buna ziua. Va rog sa ma ajutati referitor la articolul 865 din codul de procedura civila - rangul creantelor. Speta este urmatoarea : societatea primeste, ... (vezi toată discuția)