Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in instanta!

Bună ziua!
Sotul a pierdut mulți bani la jocurile de noroc, de asemenea a facut împrumuturi de nevoi personale de care nu am știut, si de care am aflat cand nu a mai putut sa le plateasca.
In cazul unui divort in instanta ( amiabil nu este de acord) , platesc si eu cota parte din acele împrumuturi?
Menționez ca nu m-a întrebat si nici bancile nu i-au spus ca trebuie sa fie de acord si soția.
Sunt 3 ani de când nu mai contribuie cu nimic la întreținerea familiei( sunt si 2 copii la mijloc).

Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
DanaO., utilizator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoriile reprezinta un pasiv comun numai daca acestea au fost contractate pentru nevoile casatoriei. Din cele relatate de dvs ele par a fi facute in beneficiu propriu, ceea ce insemna ca va trebui sa solicitati instantei sa constate ca acestea nu reprezinta datorii comune.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
banca nu va va deranja, ca nu sunteti parte in contract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folositi si aceste imprumuturi de care nu stiati ca motiv de divort, va va ajuta mai tarziu. Analizati bine daca e indicat sa faceti partaj si verificati ce se intampla daca nu cu acele datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite pentru jocuri online andreeadeear andreeadeear Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: sotul este pasionat de jocurile online, de curand am aflat ca joaca pe bani. In acest scop a facut ... (vezi toată discuția)
Debitor decedat mateisorina mateisorina in ianuarie 2007 am girat o colega scoata un credit de nevoi personale.acum o saptamina a facut un infarct,decedind.am fost instiintata ca voi plati ratele mai ... (vezi toată discuția)
Credit contractat de unul din soti mihai09 mihai09 sotul a decedat. sotia a contractat in timpul casatoriei un credit in calitate de imprumutata, avand ca coplatitor pe tatal ei.sotul nu a semnat contractul de ... (vezi toată discuția)