avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare judecatoreasca pt pedeapsa sub 2 ani?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare judecatoreasca pt pedeapsa sub 2 ani?!

In mai 2018 am fost condamnat la 1 an si 6 luni cu suspendare si 2 ani de verificare ca pedeapsa accesorie pentru o infractiune la regimul rutier ( conducere sub infl alcoolului ) petrecuta in 2016.
Anul acesta in mai, am incheiat si termenul de incercare, si munca in folosul comunitatii si vizitele regulate la probatiune.
Pot solicita reabilitare judecatoreasca in contextul in care am o condamnare sub 2 ani? Sau voi mai ramane cu cazierul patat inca 3 ani, astfel ajungand sa am repercursiuni pana la 7 ani de la producerea faptei ( care apropos, a fost fara accident, fara victime, fara sa deranjez pe nimeni cu exceptia legii ).
Are sens sa-mi iau un avocat pentru asta sau sunt bani aruncati in vant?
De altfel, perioada de 3 ani curge de la data deciziei judecatoresti sau de la data finalizarii perioadei de incercare?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
Sandel112, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sandel112 , utilizator 14:32, 24 Noiembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru sfat, apreciez! Insa pentru mine nu este clar un aspect si anume: Am sau nu am dreptul de a ma adresa instantei pentru reabilitare judecatoreasca?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept dupa pedeapsa cu suspendare wanado7 wanado7 Buna ziua. Cu respect, imi permit sa va cer sfatul in urmatoarea problema pe care o am. Pe 21 iunie 2009 (de ziua mea) am cam chefuit cu prietenii si m-am suit ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare executarii sub supraveghere- reabilitare? mmmiha mmmiha Buna seara , In data de 25.10.2009 a ramas definitiva o condamnare care prin care s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor ... (vezi toată discuția)