avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat,cum ar fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat,cum ar fi indicat ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat,cum ar fi indicat sa procedez in urmatoarea situatie:
Santem cinci frati,toti in varste de peste 55 ani si nu am reusit sa deschidem succesiunea dupa parintii nostri decedati (tatal decedat in urma cu 20 ani,mama decedata in urma cu 13 ani),decat acum in 2020,cand ne-am unit toti sa rezolvam aceasta problema.Mentionez ca proprietatile care fac obiectul succesiunii sant amplasate in jud.Arges,in Comuna Ciomagesti si sant terenuri agricole,vie,pasune,padure ,iar imobilele sant vechi,din paianta ,nu au valori mari financiare,decat valori sentimentale pentru noi mostenitorii.Toti ne-am stabilit in Bucuresti si am plecat sa muncim in strainatate ,fiecare cum a reusit.
In acesti ani,am lasat o sora mai mare sa locuiasca in aceste imobile (ca este pensionata si ea si sotul ei) si nu am cerut nimic sa ne dea,decat sa locuiasca si sa plateasca impozitele aceste proprietati,catre stat.
Subliniez ca aceasta sora a fost data spre adoptie catre o matusa la 8 ani distanta de la nasterea sa,avem certificatul ei de nastere si stiam toti ca ea a fost data spre adoptie cand eram mici.
Deci ,sora aceasta nu mai are dreptul la succesiunea dupa parintii nostri si acest lucru ne-a fost confirmat de notarul care se ocupa acum de succesiune.
Numai ca,in toti acesti ani,sora noastra nu ne-a mai primit in casa parintesca nici macar in vizita,iar daca vreunul dintre noi a mai mers acolo ,i-a facut scandal ,a chemat politia,a creat certuri asa incat sa nu mai dam pe-acolo.
Problema noastra mare in acest moment,PANA VOR IESI CERTIFICATELE DE MOSTENITORI PE NUMELE NOASTRE ,este, ca sora noastra a schimbat contractul de Enel pe numele sotului ei legitim,si ne inchide lumina de cate ori mergem in Ciomagesti si ne spune ca este contractul pe numele ei ,si nu avem ce face,noi nu avem electricitate.
Cum a putut schimba contractul Enel pe numele sotului ei, de pe numele defunctului nostru tata,atata timp cat ea ,sora,nu era mostenitor si nu avea cum sa dovedeasca calitatea de mostenitor in urma cu 4-5 luni cand a schimbat contractul???
Cum putem rezolva aceasta situatie,mai ales ca acum de sarbatori venim toti in tara si am dori sa mergem sa ne intalnim acolo in Ciomagesti toti fratii ? Cum putem readuce contractul Enel pe numele unuia dintre mostenitori,atata timp cand succesiunea nu este inca incheiata???

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
Euroinvest, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:58, 28 Noiembrie 2020
Greu de crezut că puteti sa realizați acest lucru fără un certificat de moștenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia ... Euroinvest Euroinvest Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia pe care o voi relata. Santem cinci frati (toti adulti,unii dintre noi cu copii),nascuti ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire mimi28 mimi28 Buna am o intrebare legata de actele ce imi trebuiesc pentru dezbaterea mostenirii 1 parinti mei sant decedati mama 21 ani tata de 15ani noi am fost 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune-suntem doi frati am facut succesiunea dupa . o sa ... ivan dobrita ivan dobrita succesiune-suntem doi frati am facut succesiunea dupa . o sa explic ca este un plic comlicat a decedat tatal nostru si o sora a tatalui , dupa succesiunea ... (vezi toată discuția)