avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta descarcatoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta descarcatoare

Imi poate spune cineva cum trabuie sa arate o chitanta descarcatoare pentru un contract de vanzare-cumparare imobil cu plata in rate, intre doua persoane fizice?
este suficient asa:
''Am primit de la ....... domiciliata in ....... cnp......suma de..... reprezentand rata aferenta lunii...''

data semnatura

sau mai trebuie completat si altceva, gen nr contractului etc....
mentionez ca nu se da in prezenta vreunui notar sau avocat chitanta.
Cel mai recent răspuns: lili.ana , utilizator 15:07, 28 Decembrie 2009
buna ziua!
daca asupra imobiului este inscris in CF privilegiul vanzatorului, cel mai indicat este sa dati decl in forma autentica pt a o putea duce ulterior la Cf in vederea radierii acestui privilegiu.
este posib sa dati aceasta decl si sub forma unui inscris sub semnatura privata, iar ulterior la achitarea intregului rest de pret sa mergeti la notar sa dati o decl din care sa rezulte ca s-a achitat intregul pret al vanzarii.
va recomand aceasta varianta prin care sa spuneti ca s-a primit intregul pret, intrucat daca veti decl ca ati primit o anumita suma, atunci decl se va taxa la acea val, resp 0,5% din suma.
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns, as vrea sa precizez ca eu sunt cumparatorul, am cumparat imobilul in rate, pe timp de sapte ani, fiind stipulat in contract sa platesc o anumita suma in fiecare luna, prin chitanta descarcatoare sau in contul bancar. Iar eu platesc acesti bani, in fiecare luna, la data convenita, si ii dau vanzatorului sa semneze chitanta intocmita cum am aratat mai sus, la calculator. Contractul nu are nici o clauza speciala. Nu inteleg la ce declaratie va referiti. Eu vreau sa ma conving ca , chitantele respective nu pot fi contestate, pentru ca atunci cand se vor implini cei sapte ani, sa mergem impreuna la notar, iar in baza chitantelor sa declare vanzatorul ca nu mai are nici o pretentie.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
lili.ana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un apartament de vanzare si clientu nu are toata suma.ce acte la notar se pot incheia? io_aura io_aura Am un apartament pus in vanzare,iar agentia m-a contactat ca au un clint dar clientu nu are toata suma urmand sa ne dea jumatate din suma acum si jumatate in ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil prin imprumut acmirea acmirea Bună ziua. Am următoarea problemă neclară. În 1997 am cumpărat un apartament prin împrumut bancar ipotecar de la CEC, împrumut cu dobândă ... (vezi toată discuția)
Probleme la cartea funciara adventure adventure In 1998 am cumparat un apartament pentru care am achitat restul de pret la circa o luna dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare. Declaratia ... (vezi toată discuția)