avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat ...

Bună seara! Aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat de situația în care sunt. Părinții mei sunt despărțiți de aproximativ doi ani, dar încă nu au divorțat, deoarece mama mea nu are bani pentru a divorța, iar tatăl meu refuză să divorțeze, fără să dea vreo explicație. Eu locuiesc cu mama mea, în casa ei, proprietate personală, iar tatăl meu locuiește cu o doamnă despre care nu știm mare lucru, în apartamentul din alta localitate, apartament al părinților lui, decedați, iar acum se face succesiunea, el trebuind sa împartă apartamentul cu verișoara mea, deoarece sora lui a decedat. Doamna cu care locuiește, s-a oferit să îi ofere banii pentru jumătatea de apartament, dar noi bănuim că dorește să îl ia pe numele ei, pentru a nu fi bun comun în cazul unui divorț. Există ceva ce poate face tatăl meu pentru a se proteja, în cazul în care ea vrea sa îl dea afară din apartament? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ioana2828 , utilizator 21:44, 4 Decembrie 2020
bănuim că dorește să îl ia pe numele ei,

mai conteaza ce vrea si el, ca sa il ia pe numele ei, ar trebui ca atat verisoara cat si tatal, sa i-l vanda.
Mostenirile nu intra la bunurile comune in cazul unui divort.
Vă mulțumesc pentru răspuns. În cazul în care și verișoara mea este de acord, exista o clauză, ceva legal ce poate fi făcut pentru a nu fi dat afara din casa în cazul unui conflict etc.? Mulțumesc!


Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc pentru răspuns. Dar în cazul în care el achita partea lui de bani verișoarei mele, și el devine proprietar, în cazul partajului, mama mea are dreptul la cotă din apartament? Mulțumesc!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Mostenirile nu intra la bunurile comune in cazul unui divort.

dvs vorbiti cu tatal dvs, aveti o relatie apropiata ?
ce doreste domnul de fapt ?
mama nu va avea niocota ca nu e bun comun, e propriu, iar pt sulta ce o plateste, daca o plateau impreuna, da, avea un drept de creanta, dar cum mama nu da bani si tstal dovedeste asta, mama nu va avea nimic in cazul unui divort.
daca nu divorteaza, dar moare tata inaintea mamei, mama mosteneste 1/4 si dvs 3/4
sunt multe necunoscute, insensul ca in viitor se poate intampla orice... casa poate ajunge la femeia aia, iar tata sa aiba uzufruct, deci depinte f mult de ce vrea tata.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune divort fara partaj teddy1905 teddy1905 Buna ziua , Poate ma puteti sfatui ce sa fac ...Parintii mei au divortat fara partaj acum 18 ani ,mama cumparand apartamentul in care stateam , tata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Copilul unde rămâne dacă a întrat a 3 persoana? Constantinduta Constantinduta Bună ziua, este vorba despre o femeie căsătorită cu o fata de 14 ani care dorește sa divorțeze,motivul a găsit pe altcineva, întrebarea mea ... (vezi toată discuția)