Bună ziua, am următoarea problemă: tatăl meu şi fratele lui au moștenit casa părintească, casa a fost locuita si îngrijită în totalitate de parinții mei. Ambii au decedat aşadar moștenitori suntem eu, mama şi verişoara mea. Mama încă locuieşte in imobil si urmează să facem succesiunea. Putem ataca procentul de moștenire al verișoarei având in vedere faptul ca nu a contribuit cu nimic la intretinerea casei? Ce se întâmplă cu costurile pentru impozite pana se rezolva succesiunea? Ii pot cere verişoarei legal sa împarta costurile?
Nu a contribuit la îngrijirea casei, dar și părinții dvs au stiut în tot acest timp că nu e tata unic proprietar.
Practic, au investit pe barba lor.
Imediat după dezbaterea moștenirii bunicilor, tata și unchiului trebuiau sa clarifice situația și sa facă partajul.
Legal, verișoara are dreptul la moștenirea tatălui ei.
Dvs și mama veți suporta costurile privind dezbaterea moștenirii pe jumătatea tatălui.
Verișoara va suporta costurile privind dezbaterea moștenirii pe jumătatea tatălui ei.
Mai departe, va trebui sa faceți partajul cu ea și cel mai probabil sa ii achitați o sultă.