avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncă nul.Angajatul mai beneficiază de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncă nul.Angajatul mai beneficiază de plata concediului medical?

Bună ziua.
În cazul unui angajator care nu a efectuat analizele medicale unui salariat atunci când acesta s-a angajat, contractul de muncă devine nul prin lege, acesta mai poate primii indemnizația de concediu medical?
Dacă nu, unde trebuie să meargă pentru a fi plătit având în vedere că este un drept a lui dobândit prin contractul de muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 5 Decembrie 2020
Nu devine nul prin lege ... cititi art.57 C.mun.

Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor. Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract - microintreprindere osoftware osoftware daca contractul de munca (unicul) este lovit de nulitate (pentru ca nu s-a facut dosar medical) ... se mai ia in calcul pentru intailnirea conditiilor de ... (vezi toată discuția)
Nulitatea contractului Raluca Gorun Raluca Gorun Buna seara, Cine poate face constatarea nulitatii unui contract de munca? Daca un angajatat, nu a avut analizele la angajare si refuza sa le faca si pe ... (vezi toată discuția)
Semnarea contractului silviu35 silviu35 AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia ... (vezi toată discuția)