avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Va relatez urmatoarea situatie: familie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu ...

Buna ziua,

Va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu doi copii minori; situatii conflictuale intre parinti care duc la imposibilitatea de a mai convietui in aceeasi casa; se impune un divort, pentru a ocroti copiii sa nu mai fie martorii certurilor din familie; parintii merg la un mediator, dar mama, desi este de acord in fata mediatorului cu intelegerea la care au ajuns, nu da curs acesteia; ameninta cu un divort razboinic, cu distrugerea sotului si cu pastrarea copiilor numai pentru ea; dar mama nu face nuci un pas spre un divort; in schimb, se muta, impreuna cu copiii in alta locuinta; copiii locuiesc cand la mama, cand la tata, locuintele lor fiind foarte apropiate; la fiecare dintre parinti, copiii au cele mai bune conditii de viata; in scurt timp, mama incepe sa lase copiii la tatal lor numai cand vrea ea, ajungand sa nu mai raspunda la telefon si sa nu mai lase copiii sa deschida usa cand tatal vine sa ii ia; copiii sunt iarasi pusi in situatii traumatizante; sotul isi asuma raspunderea si se hotaraste deschida el insusi divortul.
Si acum, va intreb daca aveti o sugestie pentru tatal copiilor, referitor la ce pasi trebuie sa urmeze ca, pana la deschiderea divortului si pe parcursul lui, sa-si poata exercita rolul in cresterea si educarea copiilor? Exclus cu politia, pentru ca nu vrea ca fetitele sa fie martori la asa ceva. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:12, 6 Decembrie 2020
dupa ce depune actiunea de divort, poate ca pe calea ordonantei presedintiale, sa ceara un program de relatii cu minorii, dupa cum e programul fiecaruia. El, tatal propune.
sa apeleze pt aceasta actiune, la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori niste sfaturi si ce sanse am... giovany_m19 giovany_m19 Buna ziua .Am si eu nevoie de un ajutor din partea voastra si va multumesc tuturor,sunt casatorit si am doi copii am ajuns in situatia in care nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTA28 CRISTA28 Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita). In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul? Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
Limitare exercitare autoritate parinteasca petana petana Va supun atentiei urmatoarea speta: In timpul casatoriei, au rezultat 2 copii; parintii au divortat iar in urma divortului, instanta a hotarat ca ... (vezi toată discuția)