avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Tatal meu in varsta de 58 de ani a intrat in anul mortii si are amanta. Avea si el o bruma de bani pe care o primise mostenire de la bunica-mea. De vreo 6 luni de cand domnul are amanta a tocat banii. Tot timp de 6 luni ne-a teorizat cum a stiut mai bine si pe mine si pe maica-mea si in fiecare zi ne ameninta ca divorteaza si ca ne da afara din casa. Din cauza stresului am dobandit si ceva afectiuni cardiace. In fiecare zi ne gandeam ca din ziua urmatoare vom sta in strada, avand-o si pe cealalta bunica cu noi. Casa in care locuim a fost contractata inaintea casatoriei cu mama si este pe numele lui, dar in timpul casatoriei au platit impreuna ratele. Pe maica-mea a terorizat-o timp de 30 de ani din cauza geloziei excesive. Si daca saluta un barbat ala sigur era amantul ei. Daca pana acum el voia sa divorteze, acum eu as vrea sa scapam de stres, dar as vrea sa stiu ce sanse am sa-l las doar cu ce este pe el. In ce masura m-as putea folosi de faptul ca are probleme psihice? Ma ajuta cu ceva acest lucru? In timpul procesului de divort putem cere plata daunelor morale provocate? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: BeRo , utilizator 11:36, 29 Decembrie 2009
Nu va ajuta cu absolut nimic daca tatal dvs ar avea probleme psihice! Nu ar face decat sa ingreuneze un eventual proces de divort al mamei de tata!
Mama dvs are dreptul la plata a jumatate din ratele achitate pentru acel apartament in timpul casatoriei!Apartamentul ii va ramane tatalui dar instanta il va obliga la plata acelei sume de bani!
Referitor la expresia "a intrat in anul mortii" , cred ca ar trebui sa reformulati!B-) Din simplul motiv ca suna morbid! Chiar si cu amanta , tot tatal dvs ramane si aceasta calitate nu i se poate lua!
Succes!
MIHAI GRIGORE a scris:

Nu va ajuta cu absolut nimic daca tatal dvs ar avea probleme psihice! Nu ar face decat sa ingreuneze un eventual proces de divort al mamei de tata!
Mama dvs are dreptul la plata a jumatate din ratele achitate pentru acel apartament in timpul casatoriei!Apartamentul ii va ramane tatalui dar instanta il va obliga la plata acelei sume de bani!
Referitor la expresia "a intrat in anul mortii" , cred ca ar trebui sa reformulati!B-) Din simplul motiv ca suna morbid! Chiar si cu amanta , tot tatal dvs ramane si aceasta calitate nu i se poate lua!
Succes!

Apreciez raspunsul dumneavoastra, insa daca ati fi in locul meu ati gandi la fel ca mine. In afara faptului ca ii port numele nu ma leaga absolut nimic in momentul de fata. Nu sunt o arivista si nu caut sa ma capatuiesc cu o casa. Dar, pentru ca bunica din partea mamei si-a vandut casa ca sa salveze casa noastra pe care tatal meu a avut grija sa o ipotecheze acum cativa ani, ii sunt datoare si nu pot sa o arunc intr-un azil; trebuie sa stea intr-o casa. Acest lucru nu inseamna ca inchiriez o casa ca bunica-mea sa-si traiasca batranetea. Ea va continua sa locuiasca cu orice pret in casa pe care a salvat-o. Si-a vandut munca de-o viata ca sa vina la noi unde de 15 ani indura si ea destul.

Va doresc un an nou, 2010 cu liniste si bucurii!
Daca doriti "cu orice pret " ca bunica dvs sa continue sa locuiasca in acea casa proprietatea tatalui , atunci singura cale este sa nu divorteze mama dvs de el!B-)
Si nu aveti de unde sa stiti cum gandesc sau cum as gandi eu in locul dvs! Daca tot ati adus vorba , va spun eu care este principiul dupa care ma ghidez: nu poti tine pe cineva langa tine cu forta! Daca nu mai exista sentimente, atunci fiecare sa mearga pe drumul lui!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Daca doriti "cu orice pret " ca bunica dvs sa continue sa locuiasca in acea casa proprietatea tatalui , atunci singura cale este sa nu divorteze mama dvs de el!B-)
Si nu aveti de unde sa stiti cum gandesc sau cum as gandi eu in locul dvs! Daca tot ati adus vorba , va spun eu care este principiul dupa care ma ghidez: nu poti tine pe cineva langa tine cu forta! Daca nu mai exista sentimente, atunci fiecare sa mearga pe drumul lui!B-)

Este parerea dumneavoastra si o respect pentru ca din principiu respect parerile celor din jurul meu. Toate cele bune!
@BeRo
Legal nu aveti cum sa ii luati casa. Apartamentul dobandit inainte de casatorie nu intra in masa partajabila, asa ca tatal va ramane cu casa si ...eventual cu amanta.
Asa ca, din pacate, mai mult il ajutati daca da mama dvs. divort.
In rest, trebuie sa achiesez la cele zise mai sus de MIHAI GRIGORE.

Alte discuții în legătură

Copii din casatorie anterioara alexescu alexescu Buna dimineata! 1. Va cer si eu doua sfaturi, multumindu-va anticipat pentru raspuns. Tatal meu are 2 copii dintr-o casatorie anterioara si 1 copil ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort betty_dumy betty_dumy va scriu in numele mamei mele. acum 20 de ani parintii mei au divortat,mama fiind cea care a intentat divortul ,ramanand cu 4 copii in crestere dintre care 3 ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTIvarga CRISTIvarga sotia a depus cerere de divort dupa 21 de ani de casnicie din care au rezultat 2 copii majori si unul minor cu handicap grav pe motiv ca sunt violent pe ... (vezi toată discuția)