avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Ati putea sa-mi spuneti daca persoanele ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Ati putea sa-mi spuneti daca persoanele care nu au ...

Buna ziua ! Ati putea sa-mi spuneti daca persoanele care nu au cotizat o zi la sistemul de pensii pot primi vreo forma de ajutor social la implinirea varstei de pensionare si daca da in ce cuantum si in baza carei legi ? Nu ma refer la ajutorul social pentru care trebuie sa muncesti 5 zile ,ma refer la un venit similar pensiei acordat la implinirea varstei de pensionare. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:33, 17 Decembrie 2020
Nu. Cine nu a cotizat minim 15 ani, nu poate beneficia de pensie la bătrânețe.

Și 14 ani dacă ai muncit și ai cotizat, nu primești pensie dacă nu ai cotizat minim 15 ani.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare, sau pensie de urmas? elena cailean elena cailean am o sora care a ramas vaduva, in urma cu 2 luni.ea a fost casatorita cu sotul ei 25 de ani, nu au avut copii impreuna, doar ea are un copil dinainte de ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit Aurelian1974 Aurelian1974 ma numes S.A. sunt inginer si am 40 de ani ! in anul 2014, in luna octombrie, tatal meu , pensionar din 2003, in virsta de 63 de ani a decedat. Mama mea in ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)