avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, rezultat ...

Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, rezultat dintr-un duplex care a fost separat in 2 apartamente. Conform contractului de vânzare cumpărare eu am achiziționat un loc de parcare de 14 mp la subsolul blocului. Problema este ca acest loc de parcare este in spatele locului de parcare al vecinului meu, și eu nu am nici o alta cale de acces, decât prin parcarea vecinului. Acesta și-a instalat un blocator și refuza sa îmi dea cheia de la blocator, sa pot sa-mi scot mașina, care in momentul de fata e blocată in parcare. El susține ca știam foarte bine situația locului de parcare in momentul achiziției, și ca nu am nici un drept sa trec peste locul dumnealui. Vecinul este proprietarul celui de-al 2 lea apartament, rezultat din împărțirea duplexului in 2 apartamente. Acum 15 când s a făcut acesta împărțire, vechea asociație le a trasat alte 2 locuri de parcare, undeva pe o cale de Access. Dar in acte nu s-a dat nimic. Ei au parcat acolo timp de 15 ani, pana in ziua când un alt proprietar i-a dat in judecată, întrucât parchează ilegal pe calea de Access. Acele locuri de parcare au fost anulate conform hotărârii judecătorești și proprietarii au fost nevoiți sa revină la locul inițial, care a aparținut acelui duplex. Ma puteți sfătui ca rog, ce as putea sa fac in aceasta situație sa pot avea acces la locul meu de parcare? Menționez faptul ca nu exista cadastru și intabulare pentru aceste locuri de parcare de la subsolul blocului. Am contactat administrația și ea mi a spus ca nu se poate baga, întrucât este proprietate privată și nu are nici un drept . Avea acest vecin dreptul sa își monteze blocator pe locul lui de parcare, având in vedere ca mașina mea se afla la momentul respectiv in parcare și astfel mi a blocat accesul sa o pot scoate sau intra in parcare?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2020
ancatod, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 02:14, 21 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cazul dvs. este complex.
Mergeti la avocat ca sa rezolvati judecatoreste daca altfel nu se poate.
Nu vad temei legal ca sa va blocheze masina dar astfel de lucruri se rezolva adesea prin bună înțelegere.
Avocatul o sa va gândească cazul si o sa găsească calea.
ancatod a scris:
Avea acest vecin dreptul sa își monteze blocator pe locul lui de parcare, având in vedere ca mașina mea se afla la momentul respectiv in parcare și astfel mi a blocat accesul sa o pot scoate sau intra in parcare?

Nu avea dreptul. O rezolvati in instanta si cereti si daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini? giulia.vic giulia.vic Buna ziua, Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un ... (vezi toată discuția)
Blocare cale secundara acces imobil Yashin Yashin In blocul de locuinte in care locuiesc sunt 2 cai de access, una prin fata si una prin spate. Calea de access din fata, cea principala este libera si se poate ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)