avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract sponsorizare - asociatie - colaborare cu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract sponsorizare - asociatie - colaborare cu o ruda

Buna ziua.
Sunt presedinta unei asociatii si am primit o sponsorizare de la compania la care lucrez pentru realizarea unui eveniment cultural ( 20% din impozitul pe profit). Exista vreo problema legala daca o ruda (sora mea) va colabora cu asociatia ca persoana fizica pentru derularea evenimentului si va avea un contract? Din cate stiu nu exista niciun impediment, dar as vrea sa fiu sigura ca se poate. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:19, 3 Martie 2021
Consider că nu există vreun impediment.
Ar fi bine sa supuneti contractul de colaborare cu sora Dvs. aprobarii Consiliului Director chiar daca prin natura sau valoarea contractului ati avea dreptul Dvs, sa decidet singura incheierea lui. In acest fel se inlatura orice suspiciuni de conflict de interes, de favorizare a acelui subcontractor pe motiv de rudenie.... si controlul faptului ca sora dvs. isi indeplineste adecvat obligatiile contractuale sa se faca din partea asociatiei de alt membru CD sau /si de catre eventualul cenzor , ca sa nu fie nici pe linia asta loc de suspiciuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare sponsorizari catre membrii ong vlademilian vlademilian Daca eu sunt presedintele unei asociatii de pacienti, am dreptul sa sponsorizez din veniturile realizate de asociatie un pacient care este copilul fratelui ... (vezi toată discuția)
Conflict interese ong? moonprincess moonprincess Buna seara! Vin cu o intrebare referitoare la infiintarea unui ONG si posibilitatea aparitiei unui conflict de interese. Daca unul dintre asociatii ONG-ului ... (vezi toată discuția)
Remunerare membri ong prin procent sponsorizări Saul_G Saul_G Bună seara! Exercit o funcţie de conducere în cadrul unui ONG şi împreună cu colegii mei dorim să sporim fondurile asociaţiei, în principal prin ... (vezi toată discuția)