Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din 2008-2010 neachitate. ...

Salariat cu popriri pe salariu, pt credite din 2008-2010 neachitate. Intre-timp a inceput sa primeasca si pensie, direct de la posta. Daca renunta la job si implicit nu o sa mai aiba salariu, i se poate muta popririle pe pensie? Adica o sa primesca mi pitini bani de la factorul postal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:47, 23 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, normal. i se va retine jumatate din pensie direct de la sursa.
Daca acele credit3e erau prescrise asa cum pare sa dea de inteles userul, trebuia contestata poprirea. Acum, presupun ca e tarziu... va plati din salarii, pensii, pana la achitare.
In intervalul 12.2013-01.2019, persoana nu a fost angajata. Dupa aceea, la vreo cateva luni, au inceput sa apara popririle. In fiecare luna cate una - fiind vreo 6 in total. Din 11.2020 a iesit la pensie, de acolo de unde a lucrat pana 11.2013, fiind acum si pensionar si angajat cu jumatate de norma. Pensia o ia de la posta, salariul pe card. Popririle sunt de la executori judecatoresti. Exosta vreo sansa sa le conteste acum? Nu ar fi trebuit sa se prescrie? Multumesc

Liliana Gradinaru a scris:

Daca acele credit3e erau prescrise asa cum pare sa dea de inteles userul, trebuia contestata poprirea. Acum, presupun ca e tarziu... va plati din salarii, pensii, pana la achitare.

Nu mai are ce contesta acum, trebuia sa se trezeasca de la prima poprire, nu stiu ce sanse avea si atunci. acum e bun de plata, nu mai conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare tracz tracz am pensia pe un card bancar....contul mi-a fost blocat de catre un birou executoresc,cardul nu-l mai pot utiliza,dar totusi mi se retine ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu si pensie - se poate? Dora2018 Dora2018 Buna ziua. Sotul meu lucreaza si are poprire pe salariu de 50% din cauza unor credite (3 la numar) neplatite la timp. Peste o jumatate de an o sa iasa la ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie la casa de pensii Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! In urma cu 9 ani , cand eram inca salariat , mi-au fost blocate conturile din cauza datoriilor neachitate . Acum sunt pensionar si mi se face ... (vezi toată discuția)