avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Bună seara. Eu sunt angajată cu 4 ore din luna iunie 2020 la o firmă și cu 2 ore din mai 2020 la o alta firma. Aș vrea să știu câte zile de concediu de odihna îmi revine de la fiecare în parte si când aș putea să îl cer. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: EugenioAmi , utilizator 13:48, 22 Decembrie 2020
1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

3. Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.
Se acordă proporțional cu perioada lucrata.
Vă mulțumesc. Voiam să știu mai exact câte zile sunt. Proporțional cu perioada de munca ar însemna 10 zile lucrătoare pt contractul de 4 ore?
Care este data de incepere a c.i.m.?
La firma la care sunt cu 4 ore contractul este încheiat în 30 iunie.
Durata minima CO pe an calendaristic este de 20 de zile lucratoare ...prin urmare, pentru perioada cuprinsa intre 30 iunie si 31 decembrie, aveti dreptul la minim 12 zile lucratore de CO .

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna teocris72 teocris72 buna ziua,ma intereseaza daca o persoana este angajata cu 4 ore ,(firma pt angajati acorda 22 zile lucratoare concediu odihna,) de cate zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)