avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Un salut cordial tuturor !
Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe o perioada determinata si fractie de lucru de 6 ore/zi ?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Liviuomu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liviuomu , utilizator 23:26, 1 Aprilie 2013
1. Art.106 alin.1 C.mun. : Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

2. Art.145 alin.1 C.mun. : Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

3. Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de munca ... astfel, salariatul respectiv av avea dreptul la un CO de minim 20 de zile lucratoare.

4. Art.145 alin.2 C.mun. prevede ca, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

De exemplu, c.i.m. incheiat pe o durata determinata de 4 luni , nu conteaza durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial de 6 ore/zi - , durata CO = 21 zile lucratoare
Salariatul lucreaza 3 luni ...
In acest caz are dreptul la 21 / 12 x 3 = 5 zile lucratoare de CO.
multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cim pe 2 ore ezio82 ezio82 Buna ziua, Care este perioada minima de concediu de odihna pentru un CIM pe 2 ore ? Sunt valabile cele 20 de zile conf. art 145 din Codul muncii? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ioana2122 ioana2122 La cate zile de concediu are dreptul un om angajat cu o norma de 2 ore pe zi??? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)