avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, Am un SRL (cod CAEN 3299) ce activeaza in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, Am un SRL (cod CAEN 3299) ce activeaza in domeniul confectionarii ...

Buna,
Am un SRL (cod CAEN 3299) ce activeaza in domeniul confectionarii articolelor de nunta si incasarile au fost afectate drastic (ex. 200 lei incasari in ultimile luni). Avand un angajat ce a fost in somaj tehnic din aprilie- august as dori sa va intreb care ar fi cea mai buna solutie? As putea sa bag angajatul in somaj tehnic din nou, din moment ce nuntile sunt suspendate sau nu ma incadrez in ordonanta noua ce prelungeste somajul tehnic pana in iunie 2021 pt firmele afectate de pandemie?

Sau sa micsorez contractul de munca la 4 h pe zi? care ar fi procedura?

Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 28 Decembrie 2020
Modificati durata c.i.m. la 4 ore/zi ...

OUG 132/2020
Articolul 1
(1) Prin derogare de la prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în condițiile legii, în cazul reducerii temporare a timpului de muncă, determinate de instituirea stării de urgență/alertă/asediu, în condițiile legii, pe perioada stării de urgență/alertă/asediu, precum și pe o perioadă de până la 3 luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgență/alertă/asediu, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 50% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea și consultarea sindicatului, a reprezentanților salariaților sau a salariaților, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului.

(2) Reducerea timpului de muncă în condițiile prevăzute la alin. (1) se stabilește prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puțin 5 zile lucrătoare, lunar, angajatorul având obligația de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună. Reducerea timpului de muncă se aplică și în cazul programului de muncă în ture, precum și în cazul programului de muncă inegal.

(3) Decizia angajatorului privind reducerea timpului de muncă, programul de lucru, modul de repartizare a acestuia pe zile și drepturile salariale aferente se comunică salariatului cu cel puțin 5 zile înainte de aplicarea efectivă a măsurii.
....
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un srl (cod caen 3299) ce activeaza in domeniul ... Anna85. Anna85. Buna ziua, Am un SRL (cod CAEN 3299) ce activeaza in domeniul confectionarii articolelor de nunta si incasarile au fost afectate drastic (ex. 200 lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua În lunile din urmă, la apariția modificărilor art. ... juridic@c juridic@c Buna ziua În lunile din urmă, la apariția modificărilor art. 1, alin. (1) din Ordonanța de urgență 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate ... (vezi toată discuția)
Conform oug nr 132/ 2020, actul care a introdus kurzarbeit, in ... leruana leruana Conform OUG nr 132/ 2020, actul care a introdus Kurzarbeit, in cazul reducerii temporare a activitatii determinate de instituirea starii de ... (vezi toată discuția)