avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Lega 239/2020 privind cheltuielile cu educatia timpurie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Lega 239/2020 privind cheltuielile cu educatia timpurie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la aplicarea legii nr 239/2020. As dori sa stiu cum anume se acorda de catre angajator suma de 1500 lei/copil - direct unitatii de invatamant sau salariatului pe statul de plata?

Multumesc,
Adina
Cel mai recent răspuns: dexro , utilizator 19:34, 8 Martie 2021
Suma se acorda unitatii de invatamant ... contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educația timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educația timpurie conform lit. i^1), dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil. În cazul în care suma depășește impozitul pe profit datorat, diferența va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate;
Va multumesc pentru raspuns!
Imi puteti indica va rog frumos, care sunt exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca unitatile de invatamant PRIVATE (gradinite, crese), ca sa poata participa cu succes la acest program?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 239/2020 mari18ro mari18ro Buna seara! Recent am înțeles ca s-a aprobat legea 239/2020. Îmi puteți da mai multe detalii despre aceasta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua,am citit un articol postat de anaf,din care am.inteles ... Crisidrius Crisidrius Buna ziua,am cutit un articol postat de ANAF,din care am.inteles ca firma angajatoare poate acorda o suma de bani pentru taxa gradinitei daca am un copil ... (vezi toată discuția)
Plata educatie timpurie din impozitul pe profit? mirela.m mirela.m Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o clarificare, va rog? Conform noilor modificari aduse legii 227/2015 rezulta ca angajatorii care doresc pot oferi ... (vezi toată discuția)