avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitate intabularii II
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitate intabularii II

Buna ziua!

In 1986 am cumparat de la primaria unei localitati (comuna) un apartament de bloc construit chiar de primarie. Procesul de vanzare a fost facuta de IGO sau IGCL care a fost imputernicit de primarie sa faca vanzarea. Din pacate nici pana azi primaria nu a intabulat imobilul si stam fara acte de proprietate. Singura dovada este contractul si chitanta data de IGO. Dupa zeci de insistente, nici chiar azi primaria nu vrea sa faca intabularea. Am incercat pe cont propriu dar fara colaborarea primariei nu putem face nimic. Din cei patru apartamente trei au fost vandute de primarie, numai una o mai are in proprietate.
Prin proces se poate obliga primaria sa faca intabularea imobilului? El fiind constructorul si vechiul proprietar.

Multumesc pentru raspunsul Dv.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:02, 11 Ianuarie 2021
Nu, intabularea v-o faceti dvs. Ce treaba are Primaria si in ce sens "fara colaborarea primariei nu putem face nimic" ?
Daca aveti un act de proprietate valabil incheiat puteti sa va faceti intabularea singur. Apelati la un (alt) expert cadastral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj construit pe teren proprietate emilia73 emilia73 Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunic, va rog ajutati-ma sau indrumati-ma ContSters52993 ContSters52993 Buna seara Bunicul meu are chitanta de mana \"la actele casei\" si acum vrea sa o lase pe numele meu vreu sa fac o procura (imputernicire) pe numele meu, asta ... (vezi toată discuția)
Problema act de proprietate crisvasile crisvasile buna ziua! am si eu o problema legata de actul de proprietate a locuintei parintilor mei si anume: in anul 1970 bunicii au cumparat un teren pe care au ... (vezi toată discuția)