avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Avem probleme cu chiriasul de deasupra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Avem probleme cu chiriasul de deasupra noastra care ...

Buna ziua!
Avem probleme cu chiriasul de deasupra noastra care nu respecta normele de convietuire in bloc, face zgomote de nesuportat continuu atat in timpul zilei cat si noaptea, alearga prin casa , trantesc diferite obiecte ...etc.Am luat legatura cu proprietarul ,a promis ca rezolva ,dar situatia a ramas aceeasi. Chiriasului i am explicat ca nu respecta modul de convietuire la bloc si am fost amenintati ca reclama la politie ca il hartuim.
Va rog sa ne spuneti ce mijloace legale avem pentru rezolvarea acestei situatii , care risca sa scape de sub control. Pe cale amiabila am epuizat toate mijloacele. Exista vreun cadru legal , o lege, un articol de lege ,care sa ne ajute sa rezolvam aceasta situatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:38, 9 Ianuarie 2021
Cel mai bine este sa îl întrebați de sănătate pe proprietar, adică sa vedeți dacă are contract înregistrat la Anaf, dacă e in regula. Apoi se aplica regulamentul de ordine interioara al Asociaților de Proprietari. Respectare ore de liniște, respectarea celorlați colocatari. Chiriașul nu are nimic de pierdut, asa ca îl lasa rece demersurile dvs. Pe proprietar îl doar mai tare dacă are probleme din cauza unui chiriaș si cred ca acolo ar trebui sa va adresați.
Am verificat, are contract la ANAF. Pe proprietar l am contactat, dar nu a rezolvat nimic.
Sesizati oficial proprietarul sa impuna chiriasului sa respecte normele de convietuire sociala si normele prevazute in regulamentul de ordine interioara al condominiului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuieilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriași care deranjează și ziua,și noaptea DonPaulo DonPaulo Buna ziua ,din luna august 2016 și până în prezent deasupra mea la etajul.1 sunt chiriași care taie lemne în apartament,aleargă,se ceartă,se ... (vezi toată discuția)
Liniștea la bloc Marius Blaga Marius Blaga In blocul unde locuiesc,au venit niste chiriași foarte gălăgioși. Deși au fost amendați de către poliție nu încetează,iar proprietarul e total ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate face ceva impotriva unor vecini super galagiosi ... Julya88 Julya88 Buna ziua, se poate face ceva impotriva unor vecini super galagiosi care muta tot timpul mobila prin casa, fac asta zilnic si toata ziua, plus un copil care ... (vezi toată discuția)