avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am avut în 2005 și 2006 contracte de munca prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am avut în 2005 și 2006 contracte de munca prin ANOFM în Spania ...

Am avut în 2005 și 2006 contracte de munca prin ANOFM în Spania și Germania aproximativ 7 luni în total. Se consideră vechime în România? Se adună ca vechime pentru pensie aceste contracte, intermediate de ANOFM (Agenția Națională de Ocupare a forței de muncă)?? Menționez că România nu era în UE atunci.
1) Trebuie traduse contractele în lb română?
2) un contract nu îl mai găsesc, de unde pot obține un duplicat? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 12 Ianuarie 2021
Perioadele in cauza se vor lua in calcul la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie.
Doresc să le adaug de acum la vechime, ca să obțin mai repede următoarea gradație. Cum să procedez? De unde obțin, adeverință care atestă această vechime să o duc la serviciu să îmi adauge la vechime?
1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca in suedia Radu Husar Radu Husar Salut, am lucrat timp de 5 luni in Suedia si as dori sa stiu daca trebuie sa completez vreun formular sau ceva, si unde trebuie dus, pentru a imi adauga ... (vezi toată discuția)
Pot lua in calcul vechimea in munca din alta tara? Aniia Aniia Buna ziua, O persoana care a lucrat in Spania in perioada 07.01.2010 - 07.01.2011 respectiv in perioada 05.05.2011 - 01.01.2012 solicita la locul de munca ... (vezi toată discuția)