avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intr-un proces civil de partaj judiciar, cererea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intr-un proces civil de partaj judiciar, cererea de recuzare ...

Intr-un proces civil de partaj judiciar, cererea de recuzare a unui judecator, pe motiv de lipsa de impartialitate, este supusa OBLIGATORIU unei taxe de timbru (sau instanta care judeca poate decide ca nu este cazul?) ??
Daca da, care este art. din NCPC care prevede acest lucru si MAI ALES, cum se calculeaza aceasta taxa ?
Eu consider ca existenta unei astfel de taxe duce la supraprotejarea judecatorilor prin descurajarea lansarii unor astfel de cereri ! De asemenea, in unele articole juridice pe tema recuzarii am gasit si o alta situatie aberanta: cel care a facut cererea de recuzare a primit amenda judiciara de 1000 lei pe motiv ca cererea a fost .... respinsa ca nefondata!! Nu este tot un alt abuz al judecatorilor ??!
Cel mai recent răspuns: stefangero , utilizator 19:43, 16 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de recuzare se timbreaza cu 100 lei pentru fiecare participant la proces pentru care se solicita recuzarea, art. 9 lit. a din OUG nr.80/2013, nu obstructioneaza liberul acces la justitie , iar daca este facuta cu rea credinta vadit nefondata , petentul poate fi amendat.
Multumesc frumos pt informatiile din raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare judecator barandaniel barandaniel in cazul in care soliciti recuzarea unui judecator si spui ca ai indoieli cu privire la impartialitatea completului poti sa te astepti la represalii? poate fi ... (vezi toată discuția)
Art 187 n. c.proc. civ.-rea- credinta/pot fi amendat daca am avocat? sexu sexu Art. 187 Încălcarea obligaţiilor privind desfăşurarea procesului. Sancţiuni (1) Dacă legea nu prevede altfel, instanţa, potrivit dispoziţiilor ... (vezi toată discuția)
Judecator recuzat teslovan florentina teslovan florentina buna ziua.Care ar fi motivele pentru care se recuza un judecator?Am incercat stramutarea dar fara rezultat.Faptul ca judecatorul respectiv a fost prieten de ... (vezi toată discuția)