avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Îngrădire Acces propietate Bună seara,dețin în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Îngrădire Acces propietate Bună seara,dețin în propietate ...

Îngrădire Acces propietate
Bună seara,dețin în propietate un spațiu comercial, cu activitate în derulare. Singura cale de acces fiind pe domeniul public, aflat în, administrarea Societatii Administrația Piețelor, acționar fiind Primaria. Administrația Piețelor a instalat o poarta de acces,pe domeniul public administrat, poarta care se deschide conform unui orar de funcționare a Pietei,astfel accesul către propietate este restrictionat de acest orar. Întrebarea mea este:
Pot obține o hotărâre judecătorească prin care sa ajung la spațiu, (activitate) necondiționat,la orice ora din zi? Activitatea comerciala desfășurată(patiserie) , presupune o ora de început înaintea orarului Pietei.
VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Silviu Constantin , Avocat 12:46, 14 Ianuarie 2021
Bună ziua,
Având în vedere că sunteți proprietarul spațiului respectiv, consider că puteți dobândi un drept de servitute de trecere asupra fondului aservit (în acest caz terenul din domeniul public) în temeiul dispozițiilor art. 755 și următoarele din Codul civil.
Legea permite constituirea servituților asupra bunurilor din domeniul public, cu mențiunea că acestea sunt valabile numai în măsura în care sunt compatibile cu uzul sau interesul public căruia îi sunt destinate bunurile afectate.
În cazul dvs., dat fiind faptul că servitutea s-ar materializa prin dobândirea accesului prin poarta respectivă, trebuie să se considere că servitutea este compatibilă cu uzul sau interesul public, care nu este afectat în nici un fel.
Sub rezerva informațiilor suplimentare, consider că o astfel de acțiune are șanse de câștig.
Vă sfătuiesc să apelați la serviciile unui avocat.
Mulțumesc,
Av. Silviu Constantin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)
Autorizare amplasare constructie mihaela silvia mihaela silvia Buna seara,sunt proprietara unui spatiu comercial,avand ca si vecin domeniul public aflat in administrarea unei Piete Publice (este o societate pe actiuni,nu ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)