avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Numar cadastral inexistent
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Numar cadastral inexistent

Buna ziua! As dori sa inteleg ce inseamna daca un imobil nu apare cu numar cadastral in inregistrarile ANCPI?
Incerc sa identific proprietarul unui imobil despre care stiu doar adresa.
Cu adresa si pozitia imobilului am verificat pe site-ul ANCPI, pagina Geoportal, dar numarul cadastral nu apare listat.
Imobilul este mai vechi, nelocuit de ceva vreme, in stare destul de avansata de degradare si se poate sa nu fi fost inregistrat recent.
Eu sunt interesata de achiztionarea imobilului datorita arhitecturii, cred interbelica, si a ceea ce ar putea redeveni dupa o renovare cu suflet (este un imobil de dimensiuni foarte modeste si cu un teren aferent la fel de mic; nu vorbim de o "lovitura" pe piata imobiliara)..
Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Calina_Lungu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Calina_Lungu , utilizator 14:11, 14 Ianuarie 2021
Pe geoportal se gasesc doar imobilele care au fost intabulate in perioada 2016-2021 + cele care au fost convertite din formatul de hartie in format electronic. Aceste imobile au ``numar cadastral nou`` - acesta este denumirea folosita, si se regasesc in eterra (program folosit de topografi pentru intabulari)

Intre 1991/92 si 2016 se faceau intabulari, imobilelor li se atribuiau numar cadastral, dar ele se gasesc intr-o arhiva digitala la cartea funciara, si nu se regasesc in eterra(geoportal). Aceste imobile au ``numar cadastral vechi``.

Daca vorbim de un imobil din zona Transilvania atunci putem merge si mai in urma si sa zicem ca probabil acel imobil este intabulat cu numar topografic (care este un sistem introdus de Austro-Ungaria) si folosit in continuare pana pe la anii 1991/92.

V-as indruma sa luati legatura cu un topograf, poate imobilul are numar cadastral vechi, atunci el are arhiva digitala veche si il poate identifica. Daca are numar topografic atunci tot un topograf va poate ajuta sa faca o identificare la cartea funciara.
Multumesc foarte mult! Raspuns foarte util. O sa continui cercetarile. O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)
Extrasul de plan cadastral dariad dariad De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si \\"Extrasul de plan cadastral de carte funciara\\" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan - cadastru vechi - eterra biancaplesa biancaplesa Buna ziua, Intentionez sa cumpar un teren intravilan. Am obtinut de la proprietar numarul cadastral pentru a-l verifica in sistemul de evidenta eterra, insa ... (vezi toată discuția)