avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere platite parinti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere platite parinti

Buna ziua, cfr legii 147/2020, de zile libere platite pot beneficia parintii copiilor sub 12ani, inscrisi in unitate de invatamant, care daca au o boala cronica cu recomandarea de a urma cursurile online pe timp de pandemie, o pot face. Intrebarea mea, copil de aproape 5 ani, in grupa mijlocie gradinita de stat, cu boala cronica respiratorie, daca se revine la invatamant ul fata in fata, eu pot solicita educatoarei sa tina ore online pt el si sa stau acasa pe legea 147/2020? Avand in vedere ca grupa mijlocie nu e invatamant obligatoriu, se poate aplica in asa fel legea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
Anastasia gar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 17 Ianuarie 2021
Nu puteti solicita educatoarei sa tina ore online pentru fiul dvs.
Sa inteleg ca nu pot nici beneficia de zile libere platite cfr legii 147/2020 in aceste conditii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
Anastasia gar, utilizator
Nu pentru ca activitatea didactica nu este suspendata.
Nu inteleg căror copii li se aplica situatia de a putea sta acasa cu parintii cfr articolului de pe acest site din care este citatul cursurile au loc în scenariul 3 (toţi elevii fac şcoală online);
sau dacă copilul deţine o adeverinţă medicală prin care se atestă că suferă de boli cronice şi i se recomandă evitarea colectivităţii, implicit urmarea cursurilor prin sistem online;
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
Anastasia gar, utilizator
Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, efectuată de direcția de sănătate publică județeană, respectiv a municipiului București, și având în vedere hotărârile comitetului județean pentru situații de urgență, respectiv Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

Obs.
Incercati sa postati detalii corecte ...prima data ati postat o intrebare si in ultimul mesaj v-ati referit la cu totul altceva.

Alte discuții în legătură

Buna!am o intrebare.daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie ... andreijoe andreijoe Buna!Am o intrebare.Daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie 2020 ma incadreaza pentru a beneficia de 75% in plus la salar conform OUG 147/2020 ,cu ... (vezi toată discuția)
Zile libere - oug 147/2020, incepand cu 9 noiembrie Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Incepand cu 9 Noiembrie, se mai pot acorda zile libere pentru parinti in baza OUG 147/2020? Intrebarea vine deoarece s-au inchis scolile prin Ordin 5972, iar ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 părinții beneficiază și pe perioada vacantei de vara Aryela Aryela S a aprobat legea 19/2020 ca părinții sa pot sta acasă cu copii și pe perioada vacantei de vara, pana în septembrie când se începe anul școlar ... (vezi toată discuția)