avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere platite parinti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere platite parinti

Buna ziua, cfr legii 147/2020, de zile libere platite pot beneficia parintii copiilor sub 12ani, inscrisi in unitate de invatamant, care daca au o boala cronica cu recomandarea de a urma cursurile online pe timp de pandemie, o pot face. Intrebarea mea, copil de aproape 5 ani, in grupa mijlocie gradinita de stat, cu boala cronica respiratorie, daca se revine la invatamant ul fata in fata, eu pot solicita educatoarei sa tina ore online pt el si sa stau acasa pe legea 147/2020? Avand in vedere ca grupa mijlocie nu e invatamant obligatoriu, se poate aplica in asa fel legea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
Anastasia gar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 17 Ianuarie 2021
Multumesc de raspuns, eu totusi cred ca m-am referit la aceeasi situatie, a copilului inscris in forma de invatamant, ce din motive medicale nu poate frecventa colectivitatea, iar intrebarea era ce poate face in conditiile in care parintele nu poate sta legal cu el acasa... Fac eu o confuzie inseamna, dar articolul ce face referire la dreptul educatiei in online si la dreptul parintelui de a sta acasa cu un copil in aceasta situatie pe legea 147/2020 nu e pe acest subiect?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
Anastasia gar, utilizator
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească părinții pentru a primi zilele libere plătite
1. limitarea sau suspendarea activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, unde aceștia sunt înscriși,

2. au copii cu vârsta de până la 12 ani sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară;

3. celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere;

4. locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemuncă.


Obs.
1. in primul mesaj ati mentionat "daca se revine la invatamant ul fata in fata, eu pot solicita educatoarei sa tina ore online pt el si sa stau acasa pe legea 147/2020?"

2. in al doilea mesaj "Nu inteleg căror copii li se aplica situatia de a putea sta acasa cu parintii cfr articolului de pe acest site "

3. in al treilea mesaj "intrebarea era ce poate face in conditiile in care parintele nu poate sta legal cu el acasa "....
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna!am o intrebare.daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie ... andreijoe andreijoe Buna!Am o intrebare.Daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie 2020 ma incadreaza pentru a beneficia de 75% in plus la salar conform OUG 147/2020 ,cu ... (vezi toată discuția)
Zile libere - oug 147/2020, incepand cu 9 noiembrie Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Incepand cu 9 Noiembrie, se mai pot acorda zile libere pentru parinti in baza OUG 147/2020? Intrebarea vine deoarece s-au inchis scolile prin Ordin 5972, iar ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite kisanca kisanca Buna ziua, as vrea sa va intreb in perioada aceasta in leg cu zilele libere platite conf og 147/2020 am inteles de la biroul resurse umane unde lucrez ca ... (vezi toată discuția)