avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrari contabile anulare accesorii OUG 69/2020
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrari contabile anulare accesorii OUG 69/2020

Buna ziua! Am si eu o problema legata de înregistrarea contabila a sumelor aferente anularii obligatiilor de plata accesorii aferente obligatiilor bugetare principale prevazute la art. IX, X, XI si XII din OUG nr. 69/2020 pentru modificarea si completarea Legii 227/2015 privind codul fiscal. Am suma X aferenta dobinzilor/majorarilor de intarziere, suma Y pentru penalitati de intarziere si suma Z pentru penalitati de nedeclarare. Cum le inregistrez contabil? Sumele X, Y si Z reprezinta sumele anulate (se va plati mai putin cu X+Y+Z din sumele datorate pentru luna 12.2020 si scadente la data de 25.01.2021).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:35, 4 Februarie 2021
Ați calculat și inregistrat în contabilitate sumele datorate ca accesorii? Acum le închideți prin contul 758,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Calcul accesorii bugetul de stat vlad.r vlad.r Buna ziua Am o intrebare in legatura cu dobanzile si penalizarile calculate de fisc. Acestea pot depasi debitul ? De exemplu, la o TVA de plata ... (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)