avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă sunt ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă sunt obligata sa semnez ...

Buna ziua,
Vă rog să îmi spuneți dacă sunt obligata sa semnez protectia muncii din timpul meu liber.
Cel mai recent răspuns: Alinamirella , utilizator 15:35, 26 Ianuarie 2021
Nu sunteti obligata sa faceti asta si sigur data trecuta la care ati facut asta nu o sa fie o zi in care ati fost libera.

Art. 76 din H.G. 1425/2006
(1) Instruirea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă la nivelul întreprinderii și/sau al unității se efectuează în timpul programului de lucru.
(2) Perioada în care se desfășoară instruirea prevăzută la alin. (1) este considerată timp de muncă.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Dispozițiile art. 76 din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006 stabilesc următoarele:
(1) Instruirea lucratorilor în domeniul securitatii si sanatatii în munca la nivelul întreprinderii si/sau al unitatii se efectueaza în timpul programului de lucru.
(2) Perioada în care se desfasoara instruirea prevazuta la alin. (1) este considerata timp de munca
.”
Vă mulțumesc enorm de mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este inclusa in plata instruirea introductiv generala pe linie de situatii de urgenta ? tonibal tonibal Exista o mare controversa, vis - a - vis de plata si efectuarea instruirii la angajare pe linia situatiilor de urgenta.Dacă în legislaţia de securitate şi ... (vezi toată discuția)
Pontaj instructaj de protectia muncii TEODOROFD TEODOROFD Instructajul de protectia muncii de la inceputul angajarii se ponteaza? (vezi toată discuția)
Buna ziua, este legal ca sedintele pentru instruirea angajatilor ... co22 co22 buna ziua, este legal ca sedintele pentru instruirea angajatilor sa se faca in timpul liber al acestora? se lucreaza in ture de 12/24-12/48. persoana care ... (vezi toată discuția)