avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Finantari nerambursabile pentru infiintare firma
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Finantari nerambursabile pentru infiintare firma

Buna ziua,
M-ar interesa daca sunt finantari nerambursabile pentru infiintarea unei firme avand domeniul de activitate "administrare imobile".
In prezent sunt somer si as dori sa deschid o firma avand domeniu mentionat mai sus.
Daca sunt finantari nerambursabile pentru asa ceva , va rog, sa-mi comunicati si cum as putea sa le accesez.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 22:55, 16 Ianuarie 2010
Singurul Fond European care finanteaza Start -up-uri(firme nou infiintate) este Fondul European pentru dezvoltare Rurala. Finantarile sunt exclusiv destinate activitatilor din mediul rural si numai anumite activitati.
Cele mai multe fonduri europene sunt derulate prin Ministerul Agriculturi. Acestea sunt:
Masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri
Masura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta
Masura 142 - Infiintarea grupurilor de producatori
Masura 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole
Masura 123 - Procesare, industrie alimentara
Masura 125 - Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii
Masura 312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi
Masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice
Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale
Masura 431.1 - Sprijin financiar pentru pregatirea dosarelor pentru selectia GAL
Infiintarea unei societati comerciale ("firma") este relativ ieftina si fondurile europene nu sunt destinate pentru asa ceva.

Banii pot avea ca destinatie dezvoltarea activitatii firmei, pornind de la anumite nevoi identificate: utilaje, dotari, amenajari sau constructii de spatii de productie (nu sediu social!), instruire angajati, etc.

Pentru afacerea de administrare imobile, ce anume ati identificat ca va lipseste?
M-ar fi interesat ceva bani pentru amenajarea si dotarea unui birou.
Am gasit pe site un articol in care se mentiona faptul ca incepand cu 01.01.2010 vor fi fonduri sau credite, nu am inteles exact, pentru somerii care vor sa-si infiinteze o societate comerciala, si de aceea am intrebat.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Amenajarea si dotarea unui birou costa foarte putin in domeniul de activitate pe care vi l-ati ales. Bataia de cap cu fondurile nerambursabile nici nu ar fi justificata pentru asa ceva.

De fapt, la inceput se poate lucra fara niciun birou, caci mergeti dvs. la clienti, nu vin ei la dvs. Gasirea acestor clienti este problema care ar trebui sa va preocupe. Restul e mult mai simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Producator agricol autorizat Duma Liliana Duma Liliana Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit fonduri europene savuadrian63 savuadrian63 - Am accesat fonduri europene prin masura 112 - instalarea tinerilor fermieri. Cum sunt impozitate aceste fonduri ? (vezi toată discuția)
Fonduri sapard _nelutu_ _nelutu_ buna nu prea stiu prea multe despre fondurile sapard , ce asi dori sa aflu mai intai ,pot optine investitia de 100% de la fondul sapard pt. ridicarea unor sere (vezi toată discuția)