avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comanda online anulata. Bani nereturnati de catre ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comanda online anulata. Bani nereturnati de catre banca.

Buna ziua,

Am facut o comanda online de pe un site cu profil sportiv. Am achitat suma online cu cardul si am primit E-Mail de confirmare plata, inclusiv SMS de confirmare de la Raiffeisen ca mi-a fost debitat cardul cu suma respectiva. A doua zi m-a sunat comerciantul explicandu-mi ca nu are marimea respectiva si in concluzie am cerut anularea comenzii. Suma respectiva aparea in aplicatia bancii ca "suma retinuta" iar data expirarii tranzactiei ar fi fost peste 10 zile. Am facut printuri zilnice pe aplicatia bancii (nefiind prima data cand intampin problema) urmarind creditarea (intrarea in cont) a sumei deja platite. In data expirarii tranzactiei am avut surpriza sa vad ca nu mi-a fost creditat contul cu acea suma, iar suma a disparut si de la "sume retinute". Am scos un extras iar acea tranzactie nici macar nu apare. Am contactat banca telefonic si pe Mail. Explicatia lor a fost una infantila, ecplicandu-mi ca banii au fost returnati. Nefiind de-acord cu explicatia, mi s-a zis ca tranzactia nu s-a efectuat de fapt, adica banii nu au plecat din cont deoarece nu apare in extras (contradictie in explicatie). Le-am pus la dispozitie dovezile: SMS primit de la banca, E-Mail cu plata acceptata de la comerciant, printuri din aplicatia bancii. Sesizarea mi-a fost inchisa cu explicatia ca banii au fost returnati la expirarea tranzactiei adica la 10 zile dupa efectuarea platii.

Ce sfat imi puteti da?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi ... theo jean theo jean Buna ziua, Am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi din partea bancii Raifeisen si am fost fraudat cibernetic, am luat in considerare emailul ... (vezi toată discuția)
Achizitionare produs online...produs primit, dar banii sunt tot in contul meu andrej andrej Buna ziua in decursul unei zile de sambata (acum aproximativ 3 saptamani) am efectuat o comanda online, cu card bancar, la 2 dimineata. Plata s-a facut ... (vezi toată discuția)
Comerciant online refuză livrarea bunurilor GabiTronciu GabiTronciu Am plătit un comerciant online pentru două bunuri pe data de 16.08.2022, banca mi-a transmis cum că banii au fost transferați cu succes în momentul ... (vezi toată discuția)