avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Aș vrea să întreb ceva, anume:se mai ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Aș vrea să întreb ceva, anume:se mai pot face ...

Bună ziua! Aș vrea să întreb ceva, anume:se mai pot face angajamente pentru plată eșalonată la executorii judecătorești? Am primit o adresă la serviciu, dar rata fixată de executor este mai mare decât îmi pot permite. Am mers să vorbesc cu dânsul, dar a zis că nu mă poate ajuta. Ce este de făcut în acest caz? Cum pot micșora rata? Este aberant să-mi fixeze mai mult decât era rata propriu-zisă la bancă.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:00, 2 Februarie 2021
prin poprire, nu va poate retine mai mult de 1/3 din salariu.
daca aveti bunuri, si datoria e peste 10 mii de lei, aveto tot interesul sa va intelegeti asupra platii esalonate, ca sa nu ramaneti fara bunuri.
Buna ziua, puteti incerca sa obtineti un acord de plata cu creditorul. Pentru aceasta trebuie sa faceti o cerere/propunere in aacest sens, pe care sa o depuneti la executor, care este obligat sa o inregistreze si sa o transmita creditorului. In ceea ce priveste executarea, presupun ca vorbiti despre poprire. Executorul va poate popri legal veniturile in urmatoarele procente: până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii; până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datori. Daca sunt depasite aceste limite, faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta despre poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pascanu pascanu daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.In urma unui proces de partaj bunuri comune,fratele trebuie sa achite fostei sotii o suma de aprox 20000 ron.fosta lui sotie a cerut executare pe ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare debit bancar Ally2009 Ally2009 Buna ziua! Am si eu un imprumut de nevoi personale de 20.000 euro pt care trebuie sa achit lunar o rata de 300 euro, din motive obiective nu am mai putut ... (vezi toată discuția)