avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal meu a trecut de la gradul de invaliditate II la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal meu a trecut de la gradul de invaliditate II la gradul III, cu lipsa picior

Buna ziua!Tatăl meu a fost diagnosticat cu Arteriopatie obliteranta stadiul IV la ambele picioare si piciorul drept a suferit o amputatie partiala de gamba.Anul trecut Comisia de Expertiza Medicala l-a incadrat in gradul II (accentuat) de handicap.Anul acesta la reevaluare a primit gradul III (mediu).Ceva nu pot intelege,de ce s-a considerat încadrarea intrun alt grad,starea sa de sanatate fiind aceeasi slcu lipsa piciorului.Va multumesc !Astept raspuns spre a sti daca pot face contestație .P S Unde si cum va pot trimite actele medicale spre studiu.?
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:58, 2 Februarie 2021
Contestația se face la instanța de contencios administrativ (TRIBUNAL) în termen de 30 de zile de la comunicarea noului certificat de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatricularea unui autoturism pentru persoane cu handicap mediu DraganFlorin DraganFlorin In anul 2011 in urma unei probleme de sanatate am suferit o interventie chirurgicala care a dus la o amputatie partiala de picior si implicit am fost declarat ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap. koti48 koti48 Buna ziua.Anul trecut in decembrie mi-a fost amputate toate degetele de la piciorul drept.Am fost incadrat la categoria 3 de invaliditate.Mentionez ca sufar de ... (vezi toată discuția)
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)