avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obtinerea autorizatiei sanitare de functionare la un ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obtinerea autorizatiei sanitare de functionare la un cabinet medical

Buna seara,

In vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare al unui cabinet medical, am inteles ca trebuie avut un aviz al Ministerului Sanatatii de inființare a unitații medicale, conform Legii 95/2006, art.172.
Acesta se refera la inregistrarea in registrul unic al cabinetelor medicale? Sau de unde anume se poate obtine acest aviz?
Am citit legea, insa sunt precizate spitalele publice si nu inteleg ce legatura are cu unitatile private, mai precis cu cabinetul medical.
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:16, 10 Februarie 2021
Autorizația sanitară de funcționare se obtine de la DSP .

Detalii
[ link extern ]
Gasiti informatii utile in Ordinul MS nr. 1.030 din 20 august 2009 aici: [ link extern ]
-art.1
f) autorizarea sanitară reprezintă procesul de analiză și investigație sanitară care condiționează, din punct de vedere tehnic și juridic, punerea în funcțiune și desfășurarea activității în obiective de interes public de conformarea la normele de igienă și de sănătate publică;
g) autorizația sanitară de funcționare reprezintă un act tehnic și juridic eliberat în scris de către autoritatea competentă, prin care sunt stabilite condițiile și/sau parametrii de funcționare ai unei activități existente ori de punere în funcțiune a unei activități în obiective de interes public.
k) viza anuală reprezintă confirmarea în scris de către autoritatea locală de sănătate publică privind respectarea conformității cu autorizarea sanitară eliberată anterior.
Procedura este valabila indiferent de forma de proprietate, privata sau de stat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționare after-school fără autorizație sanitară? Leslie2000 Leslie2000 Pentru pornirea activității unui centru educational after-school pentru copii și/sau pentru adulți (curs de limbi străine), este obligatorie obținerea ... (vezi toată discuția)
Avizare cabinet medical individual ardei2011 ardei2011 Buna ziua, Un cabinet medical individual, dupa ce a primit avizarea de la Colegiul Medicilor si a fost inscris in Registrul unic al cabinetelor medicale de ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)