avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 200 si 220?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 200 si 220?

Salutare vroiam sa va intreb pentru o intreprindere individuala, neplatitoare de TVA, ..., , referitor la declaratiile de venit estimativ, vroiam sa stiu daca mai este necesar in fiecare an sa fie depusa? Sau se depun amandoua 200 si 220 ? Sau doar declaratia 200?, Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ro_alex , utilizator 12:59, 15 Februarie 2021
De ceva ani, cele doua declaratii au fost introduse si deci inlocuite cu declaratia unica. Aceasta declaratie unica in prima parte cuprinde informatii despre veniturile si cheltuielile realizate efectiv in anul precedent, iar in partea a doua informatii despre veniturile si cheltuielile estimate a fi realizate in anul curent. La final se trec informatii despre asigurarile sociale de sanatate si pensie.
buna seara, deci sa vad daca am inteles bine:
- declaratia 200 si 220 nu se mai completeaza, ... si se completeaza doar cea unica adica cea 212.
- este valabila si la INTREPRINDERE INDIVIDUALA ?
- aveti idee unde o gasesc sub forma PDF, online nu s-a putut gasi?

va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ati inteles bine. O puteti descarca in format pdf de la adresa urmatoare si o puteti depune online de pe contul dumneavoastra deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual de pe pagina de net a ministerului de finane (anaf) ana la 25 mai 2021. [ link extern ]
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si suport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 220 haiducu31 haiducu31 Buna ziua, Am o Intreprindere Individuala infiintata in luna mai, anul trecut, luna cand a inceput activitatea. Am inregistrat-o la fisc atunci, am depus ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 si 220 danabobo danabobo Buna ziua,stie cineva daca a aparut formularul 200 si 220 pentru veniturile realizate in anul 2011? (vezi toată discuția)
Declaratia unica Adriana_Stoica Adriana_Stoica Buna ziua. Sunt PFA cu contabilitate in partida simpla. La inceputul lui 2018 am depus declaratiile 220, 200 si 600 pentru venituri din cedarea folosintei si ... (vezi toată discuția)