avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu ...

Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema.
Pe scara pe care locuiesc exista 3 uscatorii, fiecare proprietar avand drept la acestea, ele reprezentand spatiu comun. Blocul nu apartine unei asociatii de locatari, toate deciziile s-au luat mereu printr-o sedinta pe scara unde se expunea problema tuturor locatarilor si se ajungea la un consens. Doua dintre uscatoriile de pe scara au fost date in chirie unor terti prin acordul a cel putin jumatate plus unul dintre locatarii scarii. Recent avem un vecin nou care a achizitionat o camera de 13mp (camera fara baie, bucatarie sau altceva, doar o simpla camera). Acesta a cerut sa isi mute mobilierul in una dintre uscatorii pentru 3-4 zile pentru a putea sa zugraveasca in camera. Ulterior, a scos dupa cateva zile mobilierul din uscatorie si a inceput sa puna faianta pe pereti pentru ca el vrea sa isi faca dus, zicand ca nu are loc in camera achizitionata. Nu a cerut acordul nimanui si dupa ce i s-a explicat ca vecinii nu sunt de acord, el a continuat lucrarea in mod abuziv. Ca urmare, i-au fost scoase lucrurile pe hol si a fost schimbata incuietoarea de catre alt vecin. Aseara a venit cu amenintari si scandal ca el are dreptul la acel spatiu comun si ca pe suprafata care i se cuvine lui poate sa faca ce vrea el. Problema este in felul urmator: din cate stiu eu acesta nu are dreptul sa faca aceasta constructie. In primul rand, nu are acordul proprietarilor. In al doilea rand, nu are autorizatie pentru aceasta constructie. In al treilea rand, chiar daca, de exemplu, lui i se cuvine 1 mp, din cate stiu eu nu poate sa spuna ca metrul patrat din coltul din dreapta de la intrare este al lui (acesta este doar un exemplu) si pe acela sa il ingradeasca, fiind spatiu comun si fiecare locatar avand drept egal la tot spatiul comun la orice ora din zi (se apeleaza evident si la buna intelegere). Gresesc eu cumva? Va multumesc! Daca nu am fost destul de clar pot reformula.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
Vlad.e.s, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:51, 18 Februarie 2021
1-Uscatoriile reprezinta parte comuna
schimbatea destinatiei partii comune se poate realiza numai cu acordul notarial al tuturor proprietarilor si al asociatieid e proprietari prin incheierea de contract d einchiriere sau de folosinta
Daca la dv nu exista infiinta asociatie de proprietari cine a incheiat raportul juridic de instrainare parte comuna imobil?
Unde se vireaza sumele aferente utilizarii exclusive a uscatoriilor ?
2-Vecinul in discutie are aceleasi drepturi si obligatii nu are drept preferential sau prioritar asupra partii comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscatorie,spalatorie raku84 raku84 Salut, Am si eu o problema:vreau sa achizitionez uscatoria scarii pe care locuiesc dar unele persoane de pe aceasta scara au sotul/sotia decedata.Am vorbit ... (vezi toată discuția)
Schimbarea aspectului arhitectural al unui uscator petitemichele petitemichele Buna ziua! As dori sa va intreb despre un spatiu comun,un uscator. Apartamentele de pe un tronson sunt in asa fel proiectate,incat afecteaza unele ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)