avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.. În caz de divorț, având doi copii, cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.. În caz de divorț, având doi copii, cu firma înființată ...

Buna ziua..
În caz de divorț, având doi copii, cu firma înființată după căsătorie, însă asociat unic , soția poate pretinde pretenții din firma ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:11, 20 Februarie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul si partajul sunt procese distincte.
Mai intai se finalizează divortul unde se stabileste locuinta copiilor, program de vizita, pensia de intretinere si exercitarea autoritatii parintesti.
Ulterior, sotul interesat poate solicita partajarea bunurilor dobândite în timpul casatoriei. Aici nu are importanta cati copii aveti sau varsta lor.
Daca sotia v-a ajutat la activitatea firmei, avand un aport semnificativ, Da, poate emite pretenții si aici.
Ar fi indicat sa alegeți un avocat si sa mergi la o consultanta juridica pentru a fi sfătuit in concret, după ce expuneti situatia in amanunt.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul poate pretinde in cadrul procesului de partaj cota parte din partile sociale ale societatii (nu va deveni asociat, nu i se vor atribui in natura) daca capitalul social initial al societatii a fost aportat din bani comuni.

Partile sociale vor fi evaluate iar fostul sot va putea obtine contravaloarea partilor sociale aferente cotei sale de contributie la totalitatea bunurilor comune, cota care se stabileste in cadrul procesului de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii ... risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)
Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)