avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, in luna februarie am primit doua popriri de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, in luna februarie am primit doua popriri de la executorul ...

Buna ziua, in luna februarie am primit doua popriri de la executorul judecatoresc, in calitate de girant. Angajatorul mi-a retinut 1/2 din salariu pentru acestea, dupa care mi-a retinut rata la CAR. Doresc sa aflu daca rata mea la CAR nu trebuia inclusa in retinerea de 1/2 din salariu, dat fiind faptul ca rata la CAR este retinuta pe statul de plata.
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:27, 24 Februarie 2021
Numai dacă ajungeți să fiți executat silit și de CAR se poate include de executori în procentul de 50%.
Momentan nu se poate, pentru că angajatorul riscă validarea popririi dacă nu se conformează încheierilor date de executori.
Conform dispozitiilor art. 169 alin. 3 si alin 4 din Codul Muncii, rata mea la CAR intra in categoria "alte retineri" , iar angajatorul nu poate retine mai mult de jumatate din salariu net. Eu asa inteleg. Nu poate angajatorul si nici legiuitorul sa lase o persoana aflata in aceasta situatie sa traiasca cu mai putin de o treime din salariu.
Eu asa inteleg.

nu intelegeti bine, retinerea aia nu e poprire,
Faceti contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)
Validare poprire MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Am avut un credit la un CAR pe care nu am putut plati o perioada. S a inceput executarea silita a girantului, s a trimis poprire la firma la care ... (vezi toată discuția)