avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Bună ziua Am descoperit ca cineva mi a furat datele. ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Bună ziua Am descoperit ca cineva mi a furat datele. Am văzut ...

Bună ziua
Am descoperit ca cineva mi a furat datele. Am văzut ca a fost creat un cont pe telegram cu numele meu dar poza unui bărbat. Eu nici nu folosesc telegram. Wats app nu mai îmi merge. Îmi cere nr de telefon. Ma gândesc ca mi l a furat și pe ala. Eu aveam poza acum apare fără poza. Ce pot face unde sa reclam? Mulțumesc mult
Sesizati IGPR.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curtea supremă a decis astăzi că furtul de identitate online este infracțiune: nu este permis ca cineva să deschidă un cont pe o rețea de socializare cu numele şi fotografia reale, dar aparţinând altei persoane.

Art. 325 Codul penal prevede: „Fapta de a introduce, modifica sau șterge, fără drept, date informatice ori de a restricționa, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecințe juridice, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

ICCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală – a decis că dacă o persoană deschide și folosește un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului (reţea care nu solicită dovezi din care să reiasă folosirea numelui real de către deţinătorul unui cont), cu numele de utilizator şi datele reale (informaţii, fotografii, imagini video etc.) ale altei persoane, atunci se comite infracţiunea de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, căci:
– acţiunea de introducere a datelor informatice se face fără drept, şi
– acţiunea de introducere a datelor informatice are ca rezultat date necorespunzătoare adevărului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua . daca am folosit un cont de facebook cu pozele altei ... Anonim00002 Anonim00002 Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu pozele altei persoane și am vorbit cu câteva persoane prin mesaje dar nu am jignit nu am amenințat nu ... (vezi toată discuția)
Buna, ziua am si eu o întrebare cum pot afla cine mi-a facut. Cristina Laura Cristina Laura Buna, ziua am si eu o întrebare cum pot afla cine mi-a facut cont pe numele meu a cerut si cereri de prietenie prietenilor me-i va rog sa ma ajutați! (vezi toată discuția)
Cont fals facebook. cum pot afla cine l-a făcut și în ce mod poate fi tras la răspundere? AlinDelcea AlinDelcea Buna seara! Am si eu o neclaritate privind crearea unui cont fals si sper sa primesc un raspuns daca se poate, fapt pentru care va multumesc anticipat! Am ... (vezi toată discuția)